Royal Enfield komt met twee nieuwe 650cc-twins: de Classic en de Bear

| |

Nou, nou. Kijk eens wat Motorcycle.com heeft gevonden. Royal Enfield is blijkbaar bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe modellen in hun 650cc-tweecilinder line-up, die waarschijnlijk in de komende maanden zullen worden uitgebracht. Een model zal de INT Bear 650, of gewoon Bear, worden genoemd, afhankelijk van het continent waar je rijdt. Het andere model zal de Classic 650 Twin gaan heten.

Royal Enfield zit momenteel in de lift en bouwt voort op het momentum van het afgelopen decennium. De belangrijkste motor die ze recent hebben geïntroduceerd, is de Himalayan 450, met vloeistofkoeling. Dit is een grote stap vooruit ten opzichte van de oude, luchtgekoelde Bullet 350 en andere nostalgische modellen uit de RE line-up. Maar in 2023 kregen we ook de nieuwe Shotgun 650 en in 2022 de Super Meteor 650. Beide modellen waren gebaseerd op de 650cc-tweecilinder die in 2018 werd geïntroduceerd.

We hebben nog geen foto’s gezien van de nieuwe 650cc-modellen. Alles wat we weten, is dat er regelgevende papierwerk is ingediend om hun namen in Europa en Noord-Amerika te beschermen. Dit is meestal een teken dat we de motoren binnen een jaar of zo zullen zien.

De Classic 650 zal precies zijn wat de naam doet vermoeden: een retro-model dat lijkt op de huidige Classic 350. Wat betreft de INT 650 Bear… misschien een scrambler? Royal Enfield heeft al de Scram 411 in het assortiment, maar wachten we niet al jaren op een scrambler gebaseerd op hun 650cc tweecilinder?

Het bericht Royal Enfield komt met twee nieuwe 650cc-twins: de Classic en de Bear verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Norton introduceert One of One-customprogramma

Deze standhouders komen dit weekend naar RIDERS Festival

Volgende