Racen op je eigen circuit? Legendarisch Willow Springs Raceway wacht op nieuwe eigenaar

| |

Willow Springs Raceway, een legendarisch circuit in de Verenigde Staten, staat te koop. Het circuit, dat op ongeveer een uur rijden van Los Angeles ligt, is een belangrijk onderdeel van de motorsportgeschiedenis. Sinds de opening in 1953 heeft het talloze races georganiseerd en diende het zelfs als testcircuit voor de iconische AC Cobra.

Met een lengte van ruim 4 kilometer is de lay-out van het circuit in de loop der jaren nauwelijks veranderd. Hierdoor biedt Willow Springs een authentieke race-ervaring die teruggrijpt naar het gouden tijdperk van de motorsport.

81-jarige wint Club Racing en gaat met pensioen

Naast het hoofdcircuit omvat het complex ook zes kleinere circuits, camperplaatsen, een restaurant, bandenwinkels, garages en een eigen tankstation. Hoewel de exacte vraagprijs niet bekend is gemaakt, wordt geschat dat het circuit voor ongeveer 2,25 miljoen dollar (2,08 miljoen euro) van eigenaar kan wisselen. Gezien de legendarische status en alle faciliteiten is dit een relatief betaalbaar bedrag.

Voor motorliefhebbers met voldoende financiële middelen biedt de verkoop van Willow Springs Raceway een unieke kans om een stuk racegeschiedenis in handen te krijgen. Geïnteresseerden kunnen via de advertentie contact opnemen voor meer informatie.

Afbeeldingen: Facebook Willow Springs Raceway

Willow Springs Raceway

Het bericht Racen op je eigen circuit? Legendarisch Willow Springs Raceway wacht op nieuwe eigenaar verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Speciale serie: Triumph Speed Triple 1200 RR Breitling Limited Edition

Fotoverslag RIDERS Festival 2024: terugblik op een fantastisch weekend

Volgende