Kawasaki ZX-4R binnenkort onthuld?

| |

Geruchten over een Kawasaki ZX-4R worden steeds sterker en naar verluidt zal de kleine viercilinder sportmotor binnenkort worden gepresenteerd. Zelfs een release op de Amerikaanse of Europese markt zou mogelijk zijn.

Gebaseerd op de ZX-25R?

De Kawasaki ZX-4R zou veel gemeen hebben met de ZX-25R, die alleen op de Aziatische markt en in Nieuw-Zeeland wordt uitgebracht. Het frame, de achterbrug en het grootste deel van het bodywork zijn naar verluidt afkomstig van de ZX-25R.

Het blok zou een cilinderinhoud hebben van ongeveer 400 cc en een vergelijkbaar toerenmonster zijn als dat van de ZX-25R. Een vermogen van rond de 80 pk zou heel goed mogelijk zijn, zeker als je bedenkt dat de kleinere 249cc-motor al 50 pk levert bij 15.500 tpm.

Kawasaki viert 50 jaar Z met 4 nieuwe Limited Edition

Komt de Kawasaki ZX-4R er aan?

Bronnen melden dat de ZX-4R binnenkort op de Aziatische markt zal worden gelanceerd. Er is sprake van patenten die door Kawasaki zijn aangevraagd en waarin staat ‘bij voorkeur voor een voertuig met een viercilinder 400cc-motor’.De geruchten spreken van een voorkant met het uiterlijk van de ZX-10R en een kleurenschema geïnspireerd door de ZXR750.

Met een cilinderinhoud van 400 cc zou de ZX-4R goed passen op de Amerikaanse of Europese markt. In Europa moet wel eerst de Euro5-hindernis worden overwonnen.

Vorige

Bouw je Yamaha Ténéré 700 om tot een retro Dakarracer

Motormarkt in Duitsland: Piaggio marktleider

Volgende