Bouw je Yamaha Ténéré 700 om tot een retro Dakarracer

| |

Hoewel er geen twijfel bestaat over de off-road capaciteiten van de uiterst succesvolle Yamaha Ténéré 700, is het ook waar dat zijn ietwat bizarre styling niet bij iedereen in goede aarde valt. En dat is jammer, want Yamaha heeft keer op keer bewezen met motorfietsen als de XSR700 en XSR900 dat je een nieuwe motorfiets heel goed een modern retro-uiterlijk kunt geven. En dat het geen verrassing dat motorrijders er zelf mee aan de slag gaan.

Met een passie voor alles wat met de klassieke Dakar te maken heeft, ontwikkelde de Parijse custom shop Crispy Club een zelf te monteren kit voor de Ténéré. Qua stijl lijkt de 700 op de Rally Edition die in 2020 werd aangekondigd, maar de toevoeging van de bodykit en de koplampkap geven het uiterlijk net wat meer pep.

Aprilia RSV4 Factory 2022 Ultra Dark: zwart als de nacht

Inbegrepen in de kit zijn een aantal radiatorkappen, een koplampkap met LED, een off-set instrument beugel en een aantal hoog gemonteerde voor-en achterspatborden. Crispy Club beweert dat de kit direct klaar is om te monteren. De lakdelen van de kit hebben de kleuren van Yamaha rallymotoren uit de jaren 80 en 90. Dat ziet er goed uit.

Er zijn twee kits beschikbaar voor de Ténéré, de eerste kost € 2.900,-, en is verkrijgbaar in vier kleuren. De tweede, de kit die je hier ziet, kost compleet met alle Dakar-graphics 3.900 euro.

Voor meer informatie, ga naar: Crispy-club.com

Vorige

Rukka’s nieuwe toplijn: Rapto-R en Raptorina

Kawasaki ZX-4R binnenkort onthuld?

Volgende