Elektrische scooters van Yamaha zijn in aantocht

| |

Yamaha heeft de naamrechten van de E01 en EC-05 aangevraagd. De elektrische scooters waren voor het eerst te zien op de 2019 Tokyo Motor Show. De productie van de elektrische scooters van Yamaha moet binnenkort beginnen.

De Tokyo Motor Show is vaak het toneel van concepten die fabrikanten als blik op de toekomst presenteren. Natuurlijk komen lang niet alle ontwerpen voorbij het conceptstadium, maar de E01-scooter lijkt de eindstreep te hebben gehaald. De E02 – zeg maar het 50cc-equivalent – is mogelijk nog niet zover.

Het deponeren van de rechten betekent dat Yamaha vanaf 17 mei 2021 de E01-naam op de scooter mag gebruiken. Maar wel op een voorwaarde: als iemand bezwaar maakt tegen de Yamaha-claim, gaat het feest mogelijk niet door. Tot nu toe zijn er nog geen bezwaren binnengekomen.

Vervangt de Yamaha MT-07 met kuip de R6?

Samen met de aanvraag voor de naamrechten, heeft Yamaha ook de rechten op het intellectuele eigendom aangevraagd. Dat betekent dat het ontwerp en uiterlijk beschermd zijn tegen copycats. Dat geeft Yamaha de ruimte om hun eigen ontwerpen in toekomstige scooters en motorfietsen te gebruiken en zo tot een kenmerkend uiterlijk voor het hele gamma te creëren. Je kunt  dat vergelijken met hoe uiterlijke kenmerken van de R1 ook gebruikt worden op andere sportieve modellen, waardoor er een soort van familie ontstaat.

Op de voorgrond: Yamaha E01, erachter de E02.
Vorige

Succesvolle operatie voor Niccolò Canepa na testcrash

Buell Motorcycles is terug – 10 nieuwe modellen tegen 2024

Volgende