Succesvolle operatie voor Niccolò Canepa na testcrash

| |

Yamalube YART Yamaha EWC Official-coureur Niccolò Canepa herstelt goed nadat hij gisteren een succesvolle operatie onderging. Artsen van het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona hebben drie breuken in Canepa’s linkerenkel gestabiliseerd. Die liep hij dinsdag op tijdens een testcrash in Valencia.

Canepa was in Spanje aan het testen met YART Yamaha-teamgenoten Marvin Fritz en Karel Hanika toen hij zwaar ten val kwam bij het ingaan van bocht 10 in Valencia. De airbag in zijn pak ging af en voorkwam letsel aan zijn bovenlichaam, maar door de zware klap op zijn linkerenkel liep de voormalig wereldkampioen endurance drie breuken in het gewricht op.

Rossi en Márquez: twee wegen leiden naar Sepang

Na een eerste onderzoek in Valencia werd Niccolò Canepa naar het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona vervoerd, waar chirurgen de breuken met twee platen stabiliseerden. De operatie die woensdagavond plaatsvond duurde twee uur.

De prognose na de operatie is goed. Niccolò Canepa zal naar verwachting volledig herstellen voor de 24 uur van Le Mans op 17 en 18 april, de openingsronde van het 2021 Endurance World Championship-seizoen.

Niccolò Canepa
Vorige

Praktijkexamens motor weer mogelijk vanaf 22 februari

Elektrische scooters van Yamaha zijn in aantocht

Volgende