EICMA 2023 maakt stand op: groot succes

| |

EICMA 2023 is weer voorbij en de stand kan opgemaakt worden. Het evenement zette een record, door 2.036 merken te verwelkomen.

De 80e editie van de motorbeurs in Milaan had meer dan 700 directe exposanten, waarvan 67 procent van buiten Italië afkomstig waren en 45 landen vertegenwoordigde. Meer dan 30 procent van de bedrijven was voor het eerst aanwezig in de acht bezette hallen. Dat zijn twee hallen meer dan in 2022 en drie meer dan in 2021.

De bezoekersaantallen hebben een aanzienlijke stijging laten zien, met meer dan 560 duizend mensen die de editie van 2023 van EICMA bezochten. Om precies te zijn waren er 563.848 bezoekers, wat neerkomt op een toename van 19 procent, ten opzichte van het voorgaande jaar. Er waren ook andere positieve ontwikkelingen op zakelijk gebied, met maar liefst 39.392 professionals uit de industrie die aanwezig waren op het evenement. Van deze professionals kwam 52 procent uit het buitenland, afkomstig uit maar liefst 120 verschillende landen.

Alle motormerken aanwezig op MOTORbeurs Utrecht 2024       

Cijfers

Ook op mediagebied was er goed nieuws te melden. Meer dan 7.000 mensen uit 62 verschillende landen, waaronder journalisten, technici en communicatieprofessionals, maakten gebruik van de exclusieve persdag op dinsdag. Daarnaast deden ze gedurende de hele week verslag van alle activiteiten van het evenement. Daarnaast was er veel belangstelling voor de MotoLive-arena, waar racen, entertainment en shows plaatsvonden. De meer dan 3.000 beschikbare zitplaatsen waren altijd bezet en bijna 9.000 bezoekers maakten gebruik van testritten met e-bikes en voertuigen van exposanten. Het nieuwe onderdeel van de tentoonstelling, de Esports Arena, gericht op de gaming-wereld, trok ook veel belangstelling van jongeren en bekende gasten uit de racewereld. Een andere opvallende attractie was het YUM (Your Urban Mobility) gebied, waar bedrijven, instellingen en startups in de sector zich presenteerden aan een internationaal publiek.

Maar liefst 88 procent van het algemene publiek koos voor online ticketverkoop, terwijl 12 procent gebruik maakte van de fysieke kassa. Voor volgend jaar staat de EICMA gepland van 5 t/m 10 november.

Het bericht EICMA 2023 maakt stand op: groot succes verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Honda geeft Dax en CB125F nieuwe kleuren en cosmetische updates

Ervaar de LiveWire S2 Del Mar van 6 t/m 9 december in Amsterdam

Volgende