Honda geeft Dax en CB125F nieuwe kleuren en cosmetische updates

| |

Voor volgend jaar geeft Honda zijn Dax een nieuwe kleur en de nieuwe CB125F krijgt cosmetische updates en nieuwe kleuren.  

Na een afwezigheid van 41 jaar keerde de Honda Dax in 2023 terug naar Europa en voegde zich bij de Monkey en de MSX125 Grom in Honda’s line-up van minibikes. Voor2024 krijgt hij dus een nieuwe kleur: Pearl Glittering Blue. Vorig jaar waren alleen nog de kleuren Pearl Nebula Red en Pearl Cadet Grey te kiezen.

De Dax van modeljaar 24 behoudt de onmiskenbare, iconische uitstraling van het origineel. De vering wordt verzorgd door 31 mm upside-down voorvork, gecombineerd met twee achterste schokdempers. Om de klassieke look compleet te maken, zijn deze gekoppeld aan zwartgeblakerde 12-inch minibike-wielen met dikke, ballonachtige banden. De verlichting is volledig LED en de Dax beschikt over een negatief LCD-display, verchroomde stuurhendels en een achterbeugel voor de duopassagier.

Portugese Dax ‘Furiosa’ wint Honda Customs 2023-wedstrijd

In modeljaar 2021 kreeg de CB125F voor het laatst een grondige make-over. Toen kreeg hij namelijk een nieuwe motor, frame en een nieuwe look, inclusief een LED-koplamp. Voor volgend jaar krijgt dit model dus weer een update, maar nu blijft het bij cosmetische veranderingen. Hierbij kan je denken aan een nieuwe kortere demper, een langer verchroomd hitteschild, een sterker aluminium duopassagier-handvat en twee nieuwe kleuren: Imperial Red Metallic en Matt Marvel Blue Metallic. Zwart was eerder al beschikbaar. Alle drie de kleuren zullen ook helderrode accenten bevatten op de veerschokdempers en de bougiekap voor een extra vleugje kleur. De Dax arriveert bij Europese dealers in december 2023, gevolgd door de CB125F in januari 2024. De prijzen zijn nog niet bekend.

Het bericht Honda geeft Dax en CB125F nieuwe kleuren en cosmetische updates verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

SYM vernieuwt Maxsym 400 en maakt er GT van

EICMA 2023 maakt stand op: groot succes

Volgende