Video ‘Aprilia Tuareg, queen of Africa’ is nu online

| |

Afgelopen januari ging Aprilia Tuareg de geschiedenis in met een van de meest epische prestaties van de afgelopen jaren in de grote Afrikaanse rally raids: in haar debuut in de woestijn domineerde de Italiaanse tweecilinder, bestuurd door Jacopo Cerutti, de Africa Eco Race 2024 – een ongelooflijke rit, waarbij Jacopo en zijn Tuareg de leiding behielden over de meer dan 6.000 kilometer van deze legendarische route van Europa naar Dakar, Senegal, die zowel Marokko als Mauritanië doorkruist.

Deze historische prestatie wordt opnieuw beleefd in een prachtige documentaire gemaakt door Piaggio Studios in samenwerking met Punctum Image: ‘Aprilia Tuareg, koningin van Afrika’, die op 8 juni in première ging tijdens het grote Aprilia All Stars-feest, is nu voor iedereen te zien.

De video brengt een wereld vol emoties samen in slechts twintig minuten beeldmateriaal, met de meest verbazingwekkende beelden van de race en interviews met de sterren: rijders Jacopo Cerutti en Francesco Montanari en de broers Vittoriano en Gianfranco Guareschi van GCorse, de operationele tak van Aprilia Racing op het gebied van wedstrijdrijden.

Uitdagend

Het was een uitdagende en zeer veeleisende productie waarbij het team en de crew nauw betrokken bleven: van de voorbereidingen op de vooravond van de start tot de vieringen aan de oevers van het beroemde Lac Rose (Roze Meer) in Dakar. De documentaire gaat diep in op de gevoelens, verwachtingen, uitdagingen en angsten die zowel de rijders als het team hebben ervaren tijdens een race die even boeiend als onvoorspelbaar is. Een ongekende, diep menselijke blik achter de schermen van een unieke uitdaging, voor zowel mensen als voertuigen.

Snelle Aprilia’s met dank aan Max Biaggi

De video blikt ook terug op de overwinningen van de eerste twee dagen, die Cerutti in staat stelden om een voorsprong op te bouwen en vervolgens vakkundig te beheren tegen sterke tegenstanders als Botturi en Tarres, beiden op Yamaha-motoren, die bleven aanvallen in een poging de leiding terug te winnen.

Ook voor Francesco Montanari liepen de emoties hoog op – als absolute beginner bereikte hij de finish van de Dakar met twee podiumplaatsen in etappes, en behield hij bovendien een constante aanwezigheid bovenaan de specialisatieklassementen, om uiteindelijk een uitstekende achtste plaats te behalen.

De prachtige beelden die tijdens de twaalf dagen in de Afrikaanse woestijn zijn gemaakt, onthullen ook het diepe respect dat er bestaat tussen rivalen en het sterke gemeenschapsgevoel dat zich onder alle deelnemers aan de rally ontwikkelt.

Het bericht Video ‘Aprilia Tuareg, queen of Africa’ is nu online verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

World Ducati Week 2024: feesten aan de Romagna Riviera

Motorverkoop stijgt flink in 2024

Volgende