Onbeperkt avontuur: CFMoto MT-X Concept onthuld

| |

CFMoto legt de nadruk op puur off-road prestaties met zijn nieuwste adventure bike concept.

CFMoto heeft behoorlijk wat spannende nieuwe modellen uitgebracht in Milaan, maar een model dat vooral opvalt voor avontuurliefhebbers is het MT-X Concept. Duidelijk geïnspireerd door het groeiende segment van middelzware rally-geïnspireerde adventure motoren, draait het CFMoto MT-X Concept om offroad prestaties in combinatie met geavanceerde technologie. Laten we eens kijken naar enkele details.

Omdat het MT-X Concept precies dat is, een concept, heeft CFMoto bewust veel informatie achterwege gelaten wat betreft de specificaties. Het grootste mysterie van allemaal is welke motor deze robuuste machine zal aandrijven. Op basis van de beelden in de teaser video lijkt het erop dat het waarschijnlijk een versie is van de 800 cc motor die te vinden is in de 800MT. Deze motor maakt gebruik van KTM’s technologie in de LC8c parallel-twin motor. Als dit het geval is, zal de motor naar verwachting bijna 100 pk leveren, waarmee hij zich rechtstreeks in het bereik bevindt van motoren zoals de KTM 890 Adventure en BMW F 900 GS.

2024 CFMoto 800NK GP: Klaar om het circuit op te gaan

Wat betreft de details die we wel weten, blijkt duidelijk dat CFMoto sterk vertrouwt op het avontuurlijke DNA van het merk, vooral gerelateerd aan de MT-serie. Het MT-X concept heeft een robuuste, rally-geïnspireerde carrosserie en een front dat veel lijkt op de 800MT adventuremotor. Daarnaast heeft het een 21-inch voorwiel en een zeer grote bodemvrijheid dankzij verhoogde veerwegen. Op technologisch vlak ontvangt het CFMoto MT-X Concept een volledige LED-koplamp en een 8-inch TFT-touchscreen display, geïnspireerd door navigatietorens die te vinden zijn op rallymotoren, voor een authentieke, race-geïnspireerde ervaring.

Afgezien van al deze informatie blijven we gissen naar wat het nieuwe CFMoto MT-X Concept nog meer te bieden heeft. Wat we wel weten is dat de motor lijkt uit te blinken in offroad-prestaties, met de testrijder die in de video over het zand scheurt in ware rallystijl. Tijdens de persconferentie verklaarde de woordvoerder van CFMoto dat de motor ‘zeer binnenkort beschikbaar zal zijn’, dus we zullen moeten afwachten en zien wanneer er meer details bekend worden.

Het bericht Onbeperkt avontuur: CFMoto MT-X Concept onthuld verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

RaceWard brengt nieuwe DLC van ‘Isle Of Man: Ride on the Edge 3’ uit

Bekijk de nieuwe CV-L6 Adventure Scooter van Kymco

Volgende