Bekijk de nieuwe CV-L6 Adventure Scooter van Kymco

| |

Milaan 2023 zat boordevol innovaties van ’s werelds beste en grootste motorfietsfabrikanten. Een van de merken die in het middelpunt stond, vooral onder scooterliefhebbers, is Kymco, een Taiwanese fabrikant die al lang beschouwd wordt als een pionier op het gebied van scooters. In Milaan presenteerde Kymco een ruime selectie modellen, waarbij met name de CV-L6 opviel.

Het segment van avontuurlijke scooters heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt, met nieuwe modellen van onder andere Peugeot, SYM en Keeway. Ook Kymco doet mee aan het feest met de nieuwe CV-L6, feitelijk een maxi-scooter met stoere vormgeving en offroad-capaciteiten. Volgens Kymco is de CV-L6 gebouwd rondom de filosofie van vrijheid, robuustheid en avontuur. Het combineert stijlelementen uit de wereld van avontuurlijke motorfietsen, zoals zijn puntige en agressieve carrosserie, hoog windscherm en ingebouwde koffers. Daarnaast behoudt het ook nog eens de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van een maxi-scooter.

Kijken: Amerikanen voeren Honda scooter op naar 180 pk

Stad en land

Kymco zegt dat de nieuwe CV-L6 geschikt is voor zowel stadsverkeer als avontuurlijke, lange afstanden. Het merk heeft technologie toegevoegd die zich richt op comfort, veiligheid, gemak en prestaties, terwijl tegelijkertijd de nadruk wordt gelegd op toegankelijkheid en gebruiksgemak. De scooter wordt aangedreven door dezelfde motor als in de AK 550 maxi-scooter, een 550cc-vloeistofgekoelde paralleltwin-motor met 51 pk.

Afgezien van de prestaties rijdt de nieuwe Kymco CV-L6 op lichtmetalen wielen met dual-purpose banden. Het heeft stevige omgekeerde voorvorken met lange veerweg, evenals een offset achterste monoshock voor de achtervering. Wat betreft de remmen komt de CV-L6 zelfverzekerd tot stilstand met dubbele radiaal gemonteerde Brembo-schijven aan de voorkant en een enkele schijfrem aan de achterkant.

Om dit alles te completeren heeft Kymco een nieuw licht frame ontwikkeld voor de CV-L6, waardoor het zadel lager is en het model toegankelijk is voor een breed scala aan rijders. Om het avontuurlijke design van de scooter te benadrukken, zijn er ingebouwde bagage-accessoires van Givi beschikbaar. Deze bestaan uit zijtassen en een topkoffer, zodat rijders deze accessoires kunnen mixen en matchen voor ritten van verschillende afstanden. Ook kunnen de zijtassen en topkoffer worden verwijderd voor een meer wendbare rijervaring in de stad.

Het bericht Bekijk de nieuwe CV-L6 Adventure Scooter van Kymco verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Onbeperkt avontuur: CFMoto MT-X Concept onthuld

NIU Technologies introduceert nieuwe elektrische motorfietsen, waaronder en crosser

Volgende