Oef: 2021 Bimota Tesi H2 Carbon

| |

Mooi: 2021 Bimota Tesi H2 Carbon. We hebben je zo goed als mogelijk op de hoogte gehouden over Bimota’s Italiaanse exotische racemotor Tesi H2. Inmiddels zijn ze in Rimini eindelijk in de laatste fase aangeland voordat het publiek deze speciale zwarte Carbon editie in handen kan krijgen. Bimota heeft hun zinnen gezet op een release in maart voor deze Carbon editie.

Afgezien van wat kleurveranderingen, is deze 2021 Bimota Tesi H2 Carbon in hart en nieren nog steeds de Tesi H2. De Bimota is voorzien van hetzelfde supercharged inline-viercilinderblok uit de krachtige Kawasaki H2. Die is goed voor een verbazingwekkende 228 pk uit de 998 cc. Ook zijn de meeste andere onderdelen hetzelfde.

De Tesi H2 heeft een drooggewicht van 207 kg, is voorzien van Brembo Stylema-remklauwen, volledig instelbare vering en rijhoogte dankzij de Öhlins TTX-schokdempers. De motorfiets is voorzien van het beste van Kawasaki’s technologie met de toevoeging van hun elektronica, die deze Italiaanse hengst negen tractieniveaus tractiecontrole, quickshifter, Bosch IMU, launch control en een overvloed aan ander elektronisch lekkers biedt.

Hoewel de standaard Tesi H2 beperkt was tot 250 stuks, voegt deze Carbon-editie nog eens 10 motorfietsen.

Komt Kawasaki met elektronische geschakelde transmissie?

Ondanks het feit dat Bimota heeft aangekondigd dat de Carbon editie gelimiteerd zal zijn tot 10 stuks, hebben ze ook aangegeven dat de oplage van deze 2021 Bimota Tesi H2 Carbon kan worden verhoogd als er genoeg belangstelling voor is. Dus als deze motoren als warme broodjes over de toonbank gaan, maak je misschien toch nog kans om er een te bemachtigen… Het enige wat je tegenhoudt is de prijs van €68.000,-.

Vorige

Komt er een 2021 Triumph Street Twin Goldline?

Hocoparts: Product Specialist motoronderdelen (M/V)

Volgende