Nieuw: 2022 Yamaha TMAX (+ Tech MAX)

| |

Slechts een dik jaar geleden werd de Yamaha TMAX nog vernieuwd, maar voor 2022 wordt de motorscooter alweer in een nieuw jasje gestoken. Een felgele deze keer, net zoals de originele TMAX van 2001. De nieuwe krijgt een compacter kuipwerk, een geüpdatete wielophanging en lichtgewicht velgen. Hij is ook uitgerust met een 7 inch tft-scherm met Garmin-navigatie. De completer uitgeruste Tech MAX-versie blijft behouden.

Nieuwe styling

Het nieuwe kuipwerk van de TMAX is compacter dan ooit en heeft vleugels, hoekige luchtinlaten en slankere ledkoplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers. Op het 7 inch tft-kleurenscherm kan er uit drie weergaven gekozen worden: Sporty, Intelligent of Authentic, met ieder zijn unieke eigenschappen. Uiteraard kun je je smartphone verbinden met het geheel. Op weg naar het onbekende? Gebruik dan de Garmin-navigatie met weergave op het scherm.

Kleine veranderingen

Yamaha gebruikt lichte tienspaaks ‘spin forged’-velgen voor een lichter stuurgedrag. De instellingen van de wielophanging werden erop aangepast en de dempingskracht verhoogd voor een sportiever weggedrag. Ook krijgt de TMAX modelspecifieke Bridgestone Battlax SC2-banden. Verder is de zitpositie geëvolueerd naar iets sportiever en is het rijderszadel uitgerust met een verstelbare ruggensteun die 30 mm naar voren en achteren kan worden verplaatst.

Video test: Yamaha TMAX 560 Tech Max

Tech MAX

Als vanouds krijgt de Tech MAX-versie een verwarmd zadel, handvatverwarming, een elektrisch verstelbaar windscherm, cruisecontrol en een instelbare achterwielophanging. Voor 2022 komt daar bij: verlichte stuurschakelaars en een fluorescerende centrale schakelaar. Goede zet, want de Tech MAX is duidelijk bedoeld voor mensen die veel kilometers maken en daarbij dus ook ’s avonds of in donkere maanden veel in het zadel zitten.

Kleuren, beschikbaarheid en prijzen

Om eer te bewijzen aan de originele TMAX uit 2001, zal de nieuwe verkrijgbaar zijn in de kleur Extreme Yellow. Daarnaast ook in Icon Blue en Sword Grey. Voor de Tech MAX zal je kunnen kiezen uit Dark Petrol en Power Grey. Vanaf april 2022 kun je de 2022 Yamaha TMAX en Tech MAX bewonderen bij je Yamaha-dealer. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Vorige

Kawasaki en Yamaha starten onderzoek waterstofmotor

Nieuw: FB Mondial HPS125 Ubbiali

Volgende