Motorrijden verboden voor buitenlandse toeristen op Bali

| |

Op Bali, Indonesië, is men helemaal klaar met buitenlandse toeristen die ongevallen op motoren veroorzaken. Daarom mogen toeristen op het (onder Nederlanders populaire) eiland niet langer motorrijden. Dat hebben de lokale autoriteiten besloten.

Fotografie: Getty Images | Naga Film

Het eiland is uitermate geschikt om te ontdekken met de motor. Het huren van een motor is dan ook populair onder toeristen die Bali bezoeken. Maar vanwege „wanorde en misdragingen” mogen buitenlanders voortaan alleen gebruikmaken van transportmiddelen die aan bepaalde normen voldoen, zegt gouverneur Wayan Koster. Deze maatregel moet volgens hem „kwaliteit en waardig toerisme waarborgen.” Aan welke bepaalde normen deze transportmiddelen moeten voldoen is niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk wordt er gedoeld op o.a. taxi’s of (huur)auto’s.

Helmverlichting zorgt voor extra zichtbaarheid motorrijders

Hoe het verbod wordt gehandhaafd, is momenteel nog niet bekend. Koster heeft het ministerie van Justitie gevraagd om steun bij het laten intrekken van visa van toeristen die betrapt worden op motorrijden of op andere overtredingen.

Bali is de populairste toeristenbestemming in Indonesië. Op het eiland zijn recent meerdere motorongelukken met toeristen geweest. Een beschonken toerist reed vorige maand een lokale motorrijder aan. Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis. In januari stierven twee buitenlanders nadat ze met motors op elkaar waren gebotst.

Het bericht Motorrijden verboden voor buitenlandse toeristen op Bali verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Royal Enfield presenteert Limited Edition Classic Scale Models

MV Agusta Superveloce EAU ROUGE 1974 Edition: wanneer kunst en geschiedenis samenkomen

Volgende