Michelin introduceert de nieuwe Road 6-band voor sport-tour motorfietsen

| |

De Michelin Road 6-band brengt liefhebbers meerdere nieuwe functies die zijn ontworpen om de grip op nat wegdek, de levensduur en het uiterlijk te verbeteren op een reeks van motorfietsen.

De nieuwe band, die nu verkrijgbaar is, is ontworpen om de prestaties te verbeteren voor roadster-, allroad-, sport- en GT-motorfietsen en is verkrijgbaar in het standaard Michelin Road 6-bandengamma, maar ook in het Michelin Road 6 GT-bandengamma voor grotere, zwaardere toermotorfietsen.

Technologieën uit de Michelin-onderzoekscentra wereldwijd, gekoppeld aan de toonaangevende technologie van de voorganger van de band, de Michelin Road 5-band, maken gebruik van twee decennia van innovatie om motorrijders de volgende voordelen te bieden:

 • Grip op nat wegdek: De Michelin Road 6 heeft 15% meer grip op nat wegdek dan zijn voorganger, dankzij compounds met silica-technologie en een nieuw loopvlakpatroon met Michelin Water Evergrip Technology.
 • Lange levensduur: De Michelin Road 6-band heeft een 10% langere levensduur dan de vorige generatie.
 • Loopvlakontwerp: Een geoptimaliseerde verhouding van groeven tot rubber, bekend als de void ratio, zorgt voor betere grip prestaties in zowel natte als droge omstandigheden. Deze verhouding wordt niet aangetast bij het nemen van bochten, zodat rijders een constante en nauwkeurige feedback van hun banden krijgen. De Michelin X-Sipe Technology in combinatie met de Michelin Water Evergrip Technology zorgt ervoor dat de band een constante grip heeft onder alle omstandigheden en zijn grip behoudt, zelfs als de band slijt – waardoor rijders vertrouwen hebben in de band van de eerste tot de laatste kilometer. Er zijn ook nieuwe groef- en lamellenhoeken met langere randen die de waterfilm doorsnijden en de grip op de weg behouden.
 • Compounds: Michelin Silica Rain Technology verbetert de grip van de band in koudere omstandigheden en op nat wegdek, wat zorgt voor continue prestaties en een langere levensduur van het loopvlak. Nieuw voor het Michelin Road 6-bandengamma is de Michelin 2CT+-technologie die voor het eerst wordt toegepast op de voorband, waardoor rijders stabieler de bochten ingaan.
 • Architectuur van de band: Michelin Amplified Density Technology is een zeer dichte, stijve bandkarkas dat rijders een uitstekende feedback en handling geeft. Aramide-loopvlaklagen weerstaan centrifugale groei bij snelheid, verminderen het gewicht en zorgen voor stabiliteit.
 • Verbeterde esthetiek: Michelin Premium Touch Technology wordt gebruikt in het ontwerp van de wangen, een kenmerk afkomstig van ultra-high-performance banden voor sportauto’s. Deze exclusieve technologie maakt gebruik van microgeometrie op de wangen om textuur te creëren, waardoor het contrast kan worden gemoduleerd en grijstinten kunnen worden gecreëerd om de bandmarkeringen te benadrukken en een aantrekkelijke afwerking te geven.

Het nieuwe bandengamma omvat zes voor- en acht achterbandmaten, terwijl het GT-bandengamma verkrijgbaar is in één voor- en drie achterbandmaten. Deze complete reeks biedt plaats aan alles van kleine roadsters zoals de KTM 390, via allroads, tot GT-machines zoals de BMW K1600 GT/GTL.

Michelin wegbanden geschiedenis

De Michelin Road 6-band volgt een lange rij van Michelin primeurs in deze bandencategorie:

 • 2002 – Michelin Pilot Road – het eerste gamma wegbanden
 • 2007 – Michelin Pilot Road 2 – het eerste assortiment wegbanden met Michelin 2CT-technologie
 • 2011 – Michelin Pilot Road 3 – het eerste bandengamma voor de weg met lamellen
 • 2014 – Michelin Pilot Road 4 – het eerste bandengamma voor de weg met een speciale GT-uitvoering
 • 2018 – Michelin Road 5 – het eerste bandengamma voor de weg met de Michelin Water Evergrip-technologie
 • 2022 – lancering van de Michelin Road 6-band, met toonaangevende prestaties voor diverse motorfietsen
Vorige

Yamaha elektrische scooters E01 en E02 gaan in productie

‘King’ Kenny Roberts krijgt speciaal cadeau voor zijn 70ste verjaardag

Volgende