‘King’ Kenny Roberts krijgt speciaal cadeau voor zijn 70ste verjaardag

| |

Kenny Roberts vierde zijn 70e verjaardag op vrijdag 31 december met een zeer speciaal cadeau dat hij kreeg van zijn familie en vrienden: een one-off Yamaha RMAX 1000 LE Side-by-Side die speciaal voor hem werd gebouwd door de fabriek van Yamaha in Newnan, Georgia.

De RMAX 1000 was een verjaardagscadeau van zijn familie en vrienden, waaronder zijn zoon en de wereldkampioen van 2000 Kenny Roberts Jr., drievoudig wereldkampioen Wayne Rainey en andere goede vrienden uit de motorwereld.

De Special RMAX 1000 werd gebouwd door een enthousiast team van Yamaha in de fabriek in Newnan, Georgia, die allen grote fans zijn van de drievoudig wereldkampioen. De vierwieler werd gestyled naar Kenny’s 1978 OW Yamaha 500 waarmee hij wereldkampioen werd.

‘We wilden allemaal iets speciaals doen voor de 70e verjaardag van mijn vader; iets van ons allemaal. Zonder de hulp van Yamaha zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest. Yamaha nam contact met ons op toen ze hoorden dat we een RMAX 1000 bij een dealer probeerden te krijgen voor mijn vader. Dat laat ons allemaal zien dat mijn vader echt een speciale plaats in de geschiedenis van Yamaha inneemt,’ zei Kenny Roberts Jr. ‘Zij zorgden voor de RMAX 1000 en de fabriek maakte er een speciale, eenmalige kleurstelling van. Wayne en ik hadden het genoegen om rechtstreeks met het team in Newnan samen te werken om tot het ontwerp te komen en tot iets waarvan we allemaal dachten dat mijn vader het zou waarderen. Het is een unieke situatie dat Wayne, het team van International Racers, andere goede vrienden uit de branche en ikzelf een cadeau kunnen geven dat we zonder de hulp van Yamaha nooit hadden kunnen doen. Het was een leuke ervaring, en spannend om het een verrassing te laten blijven. Het is geweldig uitgepakt!’

‘Kenny is een legende en icoon in onze sport,’ zei Yamaha Motorsports President Mike Martinez. ‘Het team van onze fabriek hier in Georgia was inderdaad vereerd om deze speciale RMAX 1000 te bouwen als cadeau van zijn familie en vrienden voor zijn 70e verjaardag. Iedereen bij Yamaha wenst Kenny een hele fijne verjaardag en heeft oprechte waardering voor zijn enorme bijdragen aan onze sport!’

Vorige

Michelin introduceert de nieuwe Road 6-band voor sport-tour motorfietsen

BMW RnineT Urban G/S in Dakar-battledress

Volgende