Maakt Morbidelli Motorcycles binnenkort een comeback?

| |

De afgelopen jaren hebben meerdere Europese motormerken een opleving beleefd, met name door de hulp van Aziatische fabrikanten. Benelli, bijvoorbeeld, kwam opnieuw in de belangstelling na de overname van het bedrijf door Qianjiang. Ook kleinere merken zoals Bristol Motorcycles hebben op bepaalde markten een comeback gemaakt.

Nu lijkt weer een ander merk uit de as te herrijzen dankzij de hulp van Qianjiang, een van de grootste namen in de motorfietsindustrie in China, en dat is Morbidelli. Qianjiang is inderdaad de meest prominente fabrikant uit China, met merken als Benelli, Keeway en QJ Motor in zijn pakket. Op de EICMA 2022 onthulde Qianjiang nog een ander motormerk in de vorm van MBP. Nu wordt gespeculeerd dat het merk binnenkort de meer populaire Morbidelli-naam zou kunnen gebruiken om het een meer authentieke uitstraling te geven.

MBP C650V, een cruiser met een eigen gezicht

Morbidelli Motorcycles werd bekend in de jaren 70 in de racewereld. Giancarlo Morbidelli, de oprichter van het bedrijf, nam met zijn motorfietsen deel aan het WK 125, 250, 350 en 500. Tussen 1975 en 1977 won Morbidelli drie wereldkampioenschappen in de 125-klasse en één in de 250-klasse.

Interessant is echter de relatie tussen Morbidelli en MBP (Moto Bolognia Passione). In een bericht van Cycle World staat dat de namen en logo’s van MBP onder een handelsmerk vallen van een in Hong Kong gevestigd bedrijf, genaamd Powerlink Technology. Hoewel het onduidelijk is of Qianjiang ook eigenaar is van of een belang heeft in Powerlink, weten we wel dat het merk MBP onder de paraplu van Qianjiang valt. Maar net als Keeway betrekt MBP zijn motorfietsen niet van QJ Motor, maar van meerdere Chinese fabrikanten zoals Gaokin en Longjia.

Hoe dan ook, de merken onder de Qianjiang-paraplu staan bekend om hun snelle ontwikkeling, dankzij de schijnbaar eindeloze financiële middelen. Op dit moment is het nog onduidelijk wat de toekomst voor Morbidelli in petto heeft, maar het is duidelijk dat Qianjiang gebruik wil maken van de erfenis en de geschiedenis van het Italiaanse merk.

MBP C650V

Het bericht Maakt Morbidelli Motorcycles binnenkort een comeback? verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Plaagt BMW met nieuwe R 1300 GS?

Harley-Davidson bouwt groot gemeenschapspark in Milwaukee

Volgende