Harley-Davidson bouwt groot gemeenschapspark in Milwaukee

| |

In oktober 2022 kwam Harley-Davidson CEO Jochen Zeitz in het nieuws in zowel de zaken- als de motorwereld toen hij sprak over het aanmoedigen van het vertrouwen van werknemers en een versterkt thuiswerkbeleid. Daarnaast was er nog meer nieuws: Harley-Davidson onderzocht of een herbestemming van een deel van de campus van het hoofdkantoor aan Juneau Avenue in Milwaukee mogelijk was.

Is een Harley-Davidson uit WOII de beste beleggingsmotor van dit moment?

In december 2022 benaderde Harley-Davidson de gemeenteraad van Milwaukee voor goedkeuring van een overzichtskaart die het had laten maken. De kaart bevatte twee parkeerterreinen ten zuiden van het hoofdkantoor van Harley-Davidson, die voorheen werden gebruikt als parkeerplaatsen voor werknemers. Want als iedereen thuis werkt, heb je ook niet zoveel parkeerruimte nodig was de gedachte.

Op 11 januari 2022 toonden het Britse ontwerpbureau Heatherwick Studio en Harley-Davidson officieel de plannen van het het project. Het wordt een gigantisch gemeenschapspark, waarvan zowel de werknemers van Harley-Davidson als alle omwonenden in Milwaukee gebruik van kunnen maken. Heatherwick Studio is bij het project betrokken als ‘Design Guardian’, terwijl lokale Milwaukee bedrijven HGA en Greenfire Management Services nauw betrokken zullen zijn bij de realisatie ervan.

Het hart van het park wordt een verzonken, multifunctioneel amfitheater, ‘The Hub’ genaamd. De ruimte biedt plaats aan 700 toeschouwers/motorrijders die deelnemen aan rally’s die Harley-Davidson jaarlijks organiseert. Bij de bouw zullen 10 verschillende soorten baksteen van lokale oorsprong worden gebruikt en 120 inheemse plantensoorten. Daarvan zijn 20 bomen en 100 vaste planten. Een natuurspeelplaats, een bezinningstuin en een marktstraat zijn ook gepland.

Harley-Davidson Foundation

De Harley-Davidson Foundation financiert dit project, maar in de toekomst zullen er ook mogelijkheden zijn voor sponsoring. Donateurs komen in aanmerking voor aanvullende projectverbeteringen. 

‘Milwaukee is de plaats die we al 120 jaar met trots onze thuisbasis noemen. We willen dat de aanwezigheid van Harley-Davidson in Milwaukee relevanter is dan ooit tevoren, voor onze gemeenschap, onze werknemers en onze klanten. Het is belangrijk om dit deel van ons erfgoed te beschermen en te verbeteren op een manier die in lijn is met onze strategie, zodat het relevant blijft voor de komende generaties,’ zei Harley-Davidson voorzitter, president en CEO Jochen Zeitz in een verklaring.

‘De start van het project in ons 120e jaar onderstreept zowel het belang van het project als de toewijding die we hebben met Milwaukeen. We zijn erg trots op het werk van de Harley-Davidson Foundation bij het leiden van dit project, dat voortbouwt op de 30 miljoen dollar die de Motor Company sinds 2020 aan de Foundation heeft geschonken’, besloot hij.

Wanneer het project wordt gerealiseerd? Momenteel zijn er plannen om het gebied in het voorjaar van 2023 met de grond gelijk te maken. Het park zelf zou in de zomer van 2024 beschikbaar moeten zijn voor gebruik door de gemeenschap. 

Het bericht Harley-Davidson bouwt groot gemeenschapspark in Milwaukee verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Maakt Morbidelli Motorcycles binnenkort een comeback?

KTM Nederland en KTM België gaan samen verder als KTM Benelux

Volgende