Jay Leno breekt botten doordat gespannen kabel hem uit zadel van Indian uit 1940 werpt

| |

De beroemde Amerikaanse komiek, eigenaar van een van ’s werelds mooiste motor- en autocollecties, viel over een kabel in een parkeergarage. Vorig jaar verbrandde hij zich aan een stoomauto uit 1907…

De 72-jarige Amerikaanse komiek Jay Leno is een gevierd tv-presentator en heeft een van de mooiste collecties auto’s en motoren ter wereld. In de VS is hij een echte ster. Maar zijn passie blijft motoren. Helaas blijkt dit ook uit de hoofdpijn die oudere voertuigen hem bezorgen. In 2022 lag hij 10 dagen in het ziekenhuis vanwege brandwonden die hij opliep achter het stuur van een stoomauto uit 1907.

1973 Kawasaki Z1 900 verkocht voor 50.000 euro!

Het laatste ongeval vond plaats op 17 januari. Hij crashte met een oude motorfiets en brak verschillende botten. De 72-jarige vertelde over zijn ongeluk met een Indian uit 1940.

‘Ik draaide een zijstraat in en stak een parkeerplaats over en, zonder dat ik het wist, had een man een draad over de parkeerplaats gespannen, maar er hing geen vlag,’ vertelde Leno aan het Review-Journal. ‘Dus, weet je, ik zag het pas toen het te laat was. De kabel sloeg me gewoon neer en, boem, gooide me van de motor.’

Jay Leno verschijnt momenteel zelden op televisie. Hij kan zich eindelijk wijden aan zijn grote liefde, motoren. Hij bewaart honderden auto’s en enkele tientallen motoren (veel Italiaanse Ducati, MV en Aprilia). Hij verzamelt ook landbouwvoertuigen uit de vorige eeuw en beschikt over een carrosserieafdeling die voertuigen uit het begin van 1900 in perfecte staat kan houden. Dat doet hij natuurlijk niet alleen, zijn hobby levert brood op de plank op voor meerdere medewerkers.

Het bericht Jay Leno breekt botten doordat gespannen kabel hem uit zadel van Indian uit 1940 werpt verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

1973 Kawasaki Z1 900 verkocht voor 50.000 euro!

2023 Indian Riders Fest in Budweis wordt grootste Indian-bijeenkomst ter wereld

Volgende