2023 Indian Riders Fest in Budweis wordt grootste Indian-bijeenkomst ter wereld

| |

Indian Motorcycle heeft officieel aangekondigd het Indian Riders Fest (IRF) in 2023 te ondersteunen. IRF wordt naar verwachting de grootste bijeenkomst van Indian-eigenaars ter wereld wordt. Het festival vindt plaats in České Budějovice (Budweis), Tsjechië, en zal zich concentreren rond een groot evenementendorp op het tentoonstellingsterrein van de stad, met een uitgebreid evenementenprogramma van 9 tot 11 juni 2023.

Het IRF is ontstaan uit de wens van organisator Jean-Marie Guyon om rijders uit Europa en daarbuiten naar Budweis te halen, ongeacht hun taal of culturele achtergrond, om hun passie voor het Indian te delen en een ongelooflijk weekend te beleven. De verwachtingen zijn hooggespannen dat 2023 nieuwe records zou kunnen vestigen nadat IRF 2022 meer dan 2.500 motorfietsen op het festival zag en de feestelijke parade 1.200 Indian telde.

Verschillende events

Op loopafstand van het stadscentrum verwelkomt het evenementendorp rijders met een groot Indian-terrein en, om de evenementen van het weekend af te trappen, wordt er op vrijdagavond een groot live concert gehouden, gevolgd door een afterparty onder leiding van een DJ.

Met een kledingwinkel, de Indian Motorcycle Roadshowtruck die testritten met de nieuwste modellen aanbiedt en een officieel Indian Motorcycle-dealerbedrijf dat volledig onderhoud en service biedt, zullen de festivalgangers ook volop kunnen genieten van entertainment en winkelen bij meer dan 100 exposanten en stands, plus de kans om een op maat gemaakte Indian Challenger te winnen in de grote prijzenloterij.

Naast meer live concerten gedurende het hele weekend, zal creatief talent te zien zijn in de Custom Indian Motorcycle Show, erfgoed te zien zijn in de Vintage motorfietstentoonstelling terwijl The Lucky Daredevils de zwaartekracht tarten op de beroemde Wall of Death, Martin Krátky stunts uitvoert op zijn Indian FTR.

Jay Leno breekt botten doordat gespannen kabel hem uit zadel van Indian uit 1940 werpt

Parade

De parade op zaterdag is een hoogtepunt van het festival geworden en is gegroeid van 465 Indian Motorcycles in 2019 naar 1.200 vorig jaar. Nu bereiden de organisatoren een nieuwe route van 25 km voor op speciaal voor de rit afgesloten wegen, in afwachting van het doorbreken van de 2.000 Indian Motorcycle-grens. De rit zal ook een spotlight laten schijnen op vrouwelijke motorrijders met de Ladies First groep aan het hoofd van de parade na het succes van dit initiatief in 2022.

Na een rit door het prachtige Bohemen zal de parade eindigen in het hart van de stad op het Přemysl Otakar II-plein, wat een spectaculair fotomoment oplevert wanneer de Indian Motorcycle-rijders hun vlaggen in het midden van het historische plein leggen, omringd door hun motorfietsen.

Indian huren

Voor degenen die het festival willen bijwonen maar niet naar het evenement kunnen rijden, is er de mogelijkheid om ter plaatse een Indian Motorcycle te huren gedurende vier tot zes dagen via de officiële verhuurpartner ZM-Moto. Vanaf dinsdag 6 juni kan er ter plaatse gehuurd worden en er is keuze uit 17 Indian motorfietsen van de Scout, FTR, Chief, Chieftain en Springfield modellenreeks. De prijzen beginnen bij € 184,- per dag, gebaseerd op de huur van een Indian Scout voor zes dagen.

Voor meer informatie, voorwaarden en boekingen kunt je terecht in de IRF e-Shop.

Het bericht 2023 Indian Riders Fest in Budweis wordt grootste Indian-bijeenkomst ter wereld verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Jay Leno breekt botten doordat gespannen kabel hem uit zadel van Indian uit 1940 werpt

CF Moto 450 SR vindt toch z’n weg naar Europa

Volgende