JACK’S Racing Day 2024: 5 redenen waarom je dit evenement niet mag (en wilt) missen

| |

Ook als de Dutch TT achter de rug is, komen liefhebbers van motor- en autosport nergens tekort! Integendeel, want met JACK’S Racing Day staat van 2 tot en met 4 augustus op het TT Circuit Assen het grootste motor-, auto- en kartrace-evenement van Europa op het programma. Het jaarlijkse, gratis toegankelijke spektakel beleeft in augustus alweer zijn 25e editie. Vorig jaar kwamen er maar liefst 90.000 mensen naar Assen, die genoten van een geweldig evenement met vele races en demonstraties, en dit jaar gaat dat niet anders zijn.

1. Superbike- en Supersport-motoren uit de BeNeLux Trophy in actie

Naast de diverse Open Nederlandse Kampioenschappen wegrace organiseert de KNMV samen met de Belgische bond de BeNeLux Trophy. Een Superbike- en Supersport-kampioenschap met wedstrijden in verschillende landen, waaronder dus tijdens JACK’S Racing Day 2024. Er komen ook veel autoklassen aan de start: de BOSS GP met tal van Formule 1-auto’s en andere single-seaters, de Porsche Carrera Cup Benelux, de Supercar Challenge, de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup. Verder zijn natuurlijk ook de 250cc-Superkarts aanwezig, die zelfs strijden om de Dutch Grand Prix, met ruim zestig deelnemers aan de start! Bij de superkarts is ook het heerlijke geluid van tweetakten weer te horen op het TT Circuit.

JACK’S Racing Day 2023 op TT-circuit trekt meer dan 90.000 bezoekers

2. Red Bull Racing komt naar Assen!

Tijdens de 25e editie van The Racing Day komt het Red Bull Racing-team weer naar Assen, samen met F1-legende David Coulthard. De Schot, dertienvoudig Grand Prix-winnaar, gaat ongetwijfeld zelf veel plezier beleven in de Red Bull-bolide, maar weet ook hoe hij toeschouwers een onvergetelijke ervaring bezorgt met de nodige donuts. De Supercar Society zorgt verder voor aansprekende demonstraties met indrukwekkende super- en hypercars op de zondag en op zaterdag en zondag zijn er ook ritten met de Formule 1-tweezitter van MP Motorsport.

Foto: Damon Teerink.

3. Vliegende auto debuteert voor groot publiek

JACK’S Racing Day staat ook bekend om de vele bijzondere voertuigen die op de baan in actie komen. Wat te denken van de baanbrekende vliegende auto PAL-V! Het Nederlandse initiatief PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) kreeg vorm in 2008 en na slechts vier jaar volgden de eerste testvluchten. In 2017 beleefde de PAL-V Liberty een eerste publieke introductie op de Autosalon van Genève. Inmiddels beschikt het voertuig over de juiste certificering voor gebruik op de openbare weg en kan een groot publiek tijdens JACK’S Racing Day kennis maken met de PAL-V Liberty. Met een vliegbereik van 500 kilometer en een maximale luchtsnelheid van 180 kilometer per uur verkort de Liberty reistijden met een factor 2 tot 3. Op de weg bedraagt de topsnelheid 160 kilometer per uur. PAL-V is in de laatste fase van luchtvaartcertificering en zal daarna de sleutels van de PAL-V Liberty ‘Limited Pioneer Edition’ overhandigen aan zijn eerste klanten.

4. Stijg tot grote hoogte

Weleens een auto- of motorrace vanuit de lucht gezien? In samenwerking met HeliCentre uit Lelystad biedt JACK’S Racing Day je de mogelijkheid om het evenement van bovenaf te beleven tijdens een helikoptervlucht! In een helikopter zit je comfortabel en heb je een fantastisch, vrijwel rondom uitzicht over het circuit. Voor slechts €59 bereik je grote hoogtes boven JACK’S Racing Day en vergaap je je aan de volle parkeerterreinen, paddock en tribunes, de weidse vergezichten over de Drentse hei én natuurlijk de strijd die zich onder je voeten afspeelt op het legendarische Grand Prix-circuit. Reserveer online via www.jacksracingday.nl/hospitality-tickets-bestellen of neem contact op met de organisatie via 0592 – 318 055.

5. Gratis bestaat dus wel!

Misschien wel het mooiste: de toegang is gratis, inclusief een plek op de beroemde tribunes! Wie nog meer wil, kan exclusieve paddocktickets bestellen om dicht bij de voertuigen en de teams te komen. JACK’S Racing Day betekent drie dagen lang actie op het TT Circuit Assen, actie die niemand wil missen! Kijk voor alle informatie, het actuele tijdschema en tickets op jacksracingday.nl

Het bericht JACK’S Racing Day 2024: 5 redenen waarom je dit evenement niet mag (en wilt) missen verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Nieuwe Honda CB1000 Hornet belooft prestaties en betaalbaarheid

Nieuwe BMW R 1300 GS Adventure: Überavonturier

Volgende