Isle of Man TT gaat races livestreamen in 2022

| |

Helaas werd de Isle of Man TT ook geannuleerd voor 2021, maar de organisatoren hebben al een schema voor de races van volgend jaar. Fans zullen terugkeren naar Isle of Man om de races te aanschouwen, maar die zullen ook toegankelijker zijn dan ooit, dankzij de wonderen van livestreaming. De TT wordt op televisie uitgezonden en dat zou vanuit de hele wereld te volgen moeten zijn.

Volgens een persbericht van de organisatoren van de IOMTT zal het nieuwe online streamingkanaal in 2022 van start gaan. Dit zal de eerste keer zijn dat het evenement volledig live op televisie wordt uitgezonden:

‘Er wordt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Isle of Man TT Races geschreven in 2022 als live TV-verslaggeving van het evenement wordt geleverd aan miljarden internetgebruikers. Met volledige en ononderbroken verslaggeving van elke race kunnen fans over de hele wereld uitkijken naar twee weken TT-geluk, met alle actie, verhalen en gespreksonderwerpen – zowel op als naast het circuit – rechtstreeks gestreamd naar huizen en apparaten.

Het eigen digitale kanaal van de TT, dat in het voorjaar van 2022 van start gaat, zal de exclusieve thuisbasis zijn voor live raceverslaggeving, maar fans zullen blij zijn te horen dat het kanaal niet beperkt blijft tot twee weken per jaar, want er staat al een hele reeks gloednieuwe gratis toegankelijke content klaar voor levering in 2022.’

Let op die laatste alinea – naast de races zelf, zullen we ook off-grid content zien. Het persbericht belooft ‘het kanaal zal ook beschikken over verhalen van rijders, diepgaande interviews en nieuw opgenomen beelden die de fans als nooit tevoren onderdompelen in de TT. Fans zullen ook toegang krijgen tot andere live evenementen zoals de TT Preview Show en, in de nabije toekomst, de eerste Esports competitie van het evenement.’

11.500 Nederlandse fans per dag welkom bij de 90e TT in 2021!

Het 2022 TT-programma zelf is ook vrijgegeven. Het 2022-evenement begint op zondag 29 mei en eindigt op vrijdag 10 juni. De eerste zes dagen zijn de kwalificaties. Er zijn ook enkele concessies aan het lokale verkeer in het nieuwe schema:

De belangrijkste verandering is een vernieuwd programma voor de racedag, waarbij elke ochtend één opwarmronde voor de deelnemers wordt verreden voordat de race van start gaat. Door de kwalificatie- en oefensessies halverwege de week te vervangen, zorgt de verandering voor een meer gestroomlijnd dagelijks schema waarbij de wegen vroeger opengaan dan nu het geval is. Dat is waarschijnlijk belangrijk voor het voortbestaan van de race, want de gefrustreerde lokale bevolking is vaak ongelukkig met de onderbrekingen in het wegennet.

Het volledige tijdschema voor de evenementen in 2022 kan je hier bekijken. De eerste echte race zou de zes ronden tellende Superbike TT op zondag 4 juni zijn, en de laatste race zou de zes ronden tellende Senior TT op vrijdag 10 juni zijn. Maar de IOMTT wordt bijna altijd verstoord door het weer, dus verwacht niet dat alles loopt zoals gepland – dat gebeurt nooit.

Er zijn ook andere veranderingen. De Supertwins worden op de schop genomen en laten machines tot 700 cc toe. Je kunt dus verwachten dat teams met de Yamaha R7 en Aprilia RS660 gaan meedoen! In 2023 zijn er in totaal 10 races (weer of andere onderbrekingen daargelaten), met een extra Superstock-race en een extra Supertwins-race. Heel gaaf, en het is goed om te zien dat de TT-organisatoren in ieder geval proberen om hun evenement te laten groeien in plaats van te laten krimpen.

Vorige

Check deze BMW R 1250 GS van karton!

Moeder Valentino Rossi spreekt geruchten over vroegtijdig stoppen tegen

Volgende