Honda introduceert exclusieve CBR1000RR-R Carbon Edition

| |

Honda introduceert de CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition voor 2024, een beperkt aantal supersportmotoren. Deze speciale editie onderscheidt zich door zijn matte zwarte lak en talrijke koolstofvezelonderdelen. Slechts 300 exemplaren zullen wereldwijd worden geproduceerd, elk met een speciale badge op de luchtfilterkap.

De CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition is een krachtige serieproductiemotorfiets met een vermogen van 218 pk (160 kW) en een gewicht van 200 kg inclusief vloeistoffen. Hij kan een topsnelheid bereiken van 299 km/u. Naast indrukwekkende prestaties biedt deze motorfiets geavanceerde technologie die zowel de acceleratie als het algemene rijgedrag verbetert.

Honda patenteert concurrent van Royal Enfield Himalayan

De motor is uitgerust met verschillende verbeteringen zoals herziene cilinderkoppen, aangepaste compressieverhoudingen en klepbediening, evenals een fijn afgestelde transmissie. Het Throttle by Wire-systeem heeft nu twee gasklepregelaars en er is ook een temperatuurafhankelijke toerentalbegrenzer toegevoegd. De Akrapovic-uitlaat van titanium draagt bij aan de algehele prestaties van de motorfiets, terwijl geluidsemissies worden verminderd om te voldoen aan de Euro 5+ emissienorm.

Het chassis is verbeterd om de stuurprecisie en tractie te optimaliseren. De nieuwste Öhlins Smart Electronic Control veerelementen en Brembo Stylema R-vierzuigerremklauwen zorgen voor uitstekende rijdynamiek. De Aero-Winglets zijn aangepast om het koppelmoment te verminderen en de rij-eigenschappen in snelle bochten te verbeteren. Bovendien is de zitpositie aangepast voor extra comfort en controle.

De CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder bochten-ABS met een speciale race-instelling, een lithium-ion-batterij, een Bosch 6-assige IMU en aanpasbare rijassistentieprogramma’s. Veiligheidsvoorzieningen omvatten onder andere instelbare quickshifter, Unit ProLink-swingarm en HESD-stuurdemper. Andere handige functies zijn onder meer een noodstopfunctie in de richtingaanwijzers en het Smartkey-systeem.

Het bericht Honda introduceert exclusieve CBR1000RR-R Carbon Edition verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Ducati Streetfighter Centauro: meesterwerk op twee wielen

Is een Harley-Davidson 443 Pan Asia mogelijk?

Volgende