Ducati Streetfighter Centauro: meesterwerk op twee wielen

| |

Een bijzonder exemplaar van de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti is nog exclusiever geworden dankzij de kunstenaar Paolo Triolo. Het evenement ‘Art of creating myths’ vond plaats in Galleria Cavour in Bologna, waar de wereldpremière van ‘Centauro’ werd gepresenteerd. Dit kunstwerk is gebaseerd op een motor uit de beperkte serie Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Speciale Clienti en is gemaakt door het talent van Paolo Triolo.

Paolo Triolo staat bekend om zijn unieke hyperrealistische schildertechniek met zijn vingers. Hij heeft deze techniek gebruikt om ‘Centauro’ te schilderen, een figuratieve voorstelling van de armen van een man die gebogen zijn in acceleratie. Het werk bevat ook abstracte geometrische elementen die andere delen van de motor kenmerken. Met dit kunstwerk worden mythe en realiteit verenigd en wordt bovenmenselijke kracht gecombineerd met rationaliteit, benadrukt door de vormen en volumes van de Streetfighter V4.

Ducati Diavel voor Bentley: vakmanschap en prestaties verenigd in een exclusieve motorfiets

Beperkte editie

Het idee voor ‘Art of creating myths’ ontstond samen met de wereldpremière van de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini in september 2022. Dit is het tweede gezamenlijke project tussen Ducati en Automobili Lamborghini na de Diavel 1260 Lamborghini. De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini is een beperkte editie van 630 exemplaren met een opvallende groen-oranje livery. Daarnaast is er ook een nog exclusievere serie van 63 exemplaren, genaamd Speciale Clienti, waarbij Lamborghini-klanten hun eigen Ducati Streetfighter V4 Lamborghini kunnen configureren met dezelfde kleuren, carrosserie en wielen als hun eigen Lamborghini.

Het evenement werd bijgewoond door CEO’s Claudio Domenicali en Stephan Winkelmann, wat de nauwe samenwerking tussen beide bedrijven benadrukt. ’Centauro’ en ‘Minotauro’ zijn het resultaat van deze samenwerking en laten zien hoe schoonheid kan ontstaan uit de combinatie van twee iconische merken met een wereldwijd erkend design. Het project heeft een sterke verbinding met de kunstwereld gecreëerd dankzij het talent van een internationaal gerenommeerde kunstenaar.

De tentoonstelling van ‘Centauro’ en ‘Minotauro’ maakte deel uit van ART CITY Bologna. Dit evenement markeert tevens de betrokkenheid van Ducati bij Arte Fiera 2024, een belangrijke moderne en hedendaagse kunstbeurs waar Ducati een partner van is.

Het bericht Ducati Streetfighter Centauro: meesterwerk op twee wielen verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Van Proefritten tot Stuntshows: MOTORbeurs Utrecht biedt voor elk wat wils

Honda introduceert exclusieve CBR1000RR-R Carbon Edition

Volgende