Honda Afica Twin 1100 en Adventure Sports 2023: ontdek de verschillen

| |

De nieuwe 2023 kleuren van de Honda CRF1100L Africa Twin in standaard en Adventure Sport uitvoering zijn bekend gemaakt. Ook heeft meer dan de helft van de nieuw verkochte exemplaren heeft de DCT-transmissie.

Voor 2023 verandert er inhoudelijk niets aan de Africa Twin 1100 Wel zijn de kleurenschema’s veranderd, namelijk drie kleurencombinaties met bijbehorende graphics.

Dit wordt de 2023 Honda CB750F Hornet

De standaardversie van de CRF1100L, de lichtste en meest geschikte offroad-versie, wordt aangeboden in het nieuwe driekleurenschema Glint Wave Blue Metallic, dat wordt gekenmerkt door een grotere aanwezigheid van blauw op het kuipwerk, het voorspatbord en de achterzijde, met rode en witte details.

Ook bijgewerkt is de Mat Ballistic Black Metallic met een soberder subframe frame nu in zwart en een lichtere tint van de graphics. Ongewijzigd is in plaats daarvan het meer opvallende Grand Prix Red, geïnspireerd door de rallyracerij.

De kilometervretende CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, die vorig jaar goed was voor 56% van de Europese verkoop van de Africa Twin, zal in de versie van 2023 in twee kleuren worden aangeboden. Naast de driekleur Pearl Glare White maakt de nieuwe Mat Iridium Gray Metallic zijn debuut, met meer zwarte details die de motorfiets met de zwarte spaakwielen nog opvallender maken.

Beide modellen en alle kleuren zijn beschikbaar met zowel de traditionele handgeschakelde zesversnellingsbak als de exclusieve DCT-transmissie met dubbele koppeling.

De 2023-versies van de Africa Twin zullen worden tentoongesteld op de najaarsshows in oktober (Intermot, Duitsland) en november (EICMA, Milaan).

tien jaar DCT

Sinds 2010, toen de eerste VFR1200F DCT op de markt werd gebracht, heeft Honda in Europa meer dan 200.000 motorfietsen verkocht met deze transmissie. Alleen al in 2021 koos 51% van de Europese Africa Twin-kopers voor een DCT-transmissie: 41% in het geval van de Africa Twin en 61% in het geval van de Adventure Sports.

Het bericht Honda Afica Twin 1100 en Adventure Sports 2023: ontdek de verschillen verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Wereldrecord snelste Elbow Drag: bijna 172 km/u!

Ben je klaar voor de Royal Enfield Hunter 350?

Volgende