Franse elektrisch motormerk Rider presenteert de SR8 Sportbike

| |

De SR8 elektrische sportmotor gericht op beginnende rijders. De markt voor elektrische motoren groeit razendsnel, vooral in Europa, waar de markt wordt versneld door twee belangrijke factoren. Enerzijds zijn er de overheidsstimulansen voor fabrikanten en consumenten die elektrisch gaan rijden. Anderzijds is de beginnersmarkt de perfecte proeftuin voor nieuwe elektrische motortechnologie.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe SR8 elektrische sportmotor van het Franse merk Rider. Rider, een premium spin-off merk van elektrische tweewielerdistributeur Go2roues, heeft beginners in het vizier met de SR8, een machine van 125cc. Het prijskaartje is echter niet bepaald beginnersvriendelijk. Met 9.249 euro is de SR8 allesbehalve goedkoop, en voor dat bedrag zou je een behoorlijk high-end benzine aangedreven machine kunnen kopen. Niettemin is dit volgens Rider de prijs die betaald moet worden voor een elektrische sportmotor van dit kaliber. Dus, wat krijg je in ruil voor je geld?

Ducati, productie elektrische prototypes gestart

Nou, wat prestaties betreft, is het echt niet veel. Zoals gezegd, het is een 125cc sportmotor, dus hij kan niet meer dan 15 pk leveren, volgens de regels en voorschriften voor beginnersmotoren. In werkelijkheid levert de elektrische motor van de SR8 een maximum vermogen van 11 kilowatt, wat neerkomt op ongeveer 14,7 pk. Hij zal zeker veel sneller aanvoelen dan een machine op gas, want hij heeft al zijn koppel op de tap – 103,6 lb-ft – op het moment dat je je pols draait. Volgens Rider heeft de SR8 een topsnelheid van 150 km/p uur.

Wat de accu betreft, de SR8 heeft een 7,2 kilowattuur accupakket met een nogal magere actieradius van 120 km. Inderdaad, als je flink gas geeft, moet je niet verwachten dat je ook maar in de buurt van dat getal komt. Erger nog, hij beschikt niet over baanbrekende snellaadtechnologie, met een laadtijd van vijfenhalf uur in openbare oplaadstations, of 10 uur in een standaard stopcontact.

Bron: Rideapart / go2roues.com

Het bericht Franse elektrisch motormerk Rider presenteert de SR8 Sportbike verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Beste jaar ooit voor Ducati: 61.562 motoren geleverd in 2022

Stageplek voor Communicatie, Marketing en Eventmanagement beschikbaar bij Motor.NL

Volgende