Beste jaar ooit voor Ducati: 61.562 motoren geleverd in 2022

| |

2022 bevestigde zich als een uitzonderlijk jaar voor Ducati, dat de periode afsloot met een record van 61.562 motorfietsen geleverd aan liefhebbers over de hele wereld, een resultaat dat een aanvulling is op de successen die de motorfietsfabrikant verzamelde in de racewereld. De verkoop steeg met 3,6 procent ten opzichte van 2021.

  • Record leveringen voor Ducati, dat in 2022 voor het eerst in haar geschiedenis de grens van 60.000 motoren overschrijdt, ondanks de wereldwijde crisis op het gebied van logistiek en levering.
  • Italiaanse leveringen groeien met 10 procent – Italië wordt de belangrijkste markt voor het bedrijf
  • De Multistrada V4 is de meest geliefde motorfiets bij Ducatisti met meer dan 10.000 afgeleverde motorfietsen wereldwijd in 2022.
  • Ducati verkoopnetwerk blijft uitbreiden tot een recordaantal van 821 dealers wereldwijd.

In 2022 bevestigde Italië zich als de belangrijkste markt voor Ducati, met 9.578 motorfietsen en een groei van 10 procent ten opzichte van 2021. De Verenigde Staten staan op de tweede plaats met 8.441 geleverde eenheden, een daling van -6% ten opzichte van 2021 als gevolg van logistieke problemen en vertragingen in overzeese zendingen. Een ander strategisch land voor Ducati is Duitsland, dat met 9 procent groeide ten opzichte van 2021 en zich met 6.678 geleverde motorfietsen positioneert als de derde grootste markt.

De Multistrada V4 in al zijn versies blijkt wederom het meest geliefde model te zijn bij Ducati liefhebbers met 10.716 afgeleverde motorfietsen wereldwijd. De Monster familie, met 7.971 verkochte eenheden, was ook een groot succes, gevolgd door de Scrambler Ducati 800 familiemet 6.880 geleverde motoren.

Deze resultaten komen bij de buitengewone triomfen die Ducati in de racerij heeft behaald, waarbij de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant heeft gezegevierd in de MotoGP en WorldSBK.

2022 was ook een recordjaar voor het verkoopnetwerk, dat blijft groeien en steeds dichter bij Ducatisti over de hele wereld komt. Aan het einde van 2022 zijn er 821 Ducati dealerships , het hoogste aantal ooit, die, met de toevoeging van de nieuwe markten Brunei, Ecuador, El Salvador en Mongolië, Ducati vertegenwoordigen in maar liefst 96 markten.

MOTORbeurs Utrecht 2023: van eerste motorles tot motorstunts

Voor 2023 heeft Ducati acht nieuwe modellen aan het publiek gepresenteerd die een steeds breder gamma aanvullen, in staat om alle Ducatisti de meest geschikte motor te bieden om hun passie voor twee wielen te uiten. Onder de meest verwachte modellen zijn er zeker de Multistrada V4 Rally, de motor voor grote reizigers en de nieuwe Diavel V4, het model dat de “Most Beautiful Bike of the Show” prijs won op EICMA. Maar ook de tweede generatie Scrambler Ducati , die de eenvoud en authenticiteit bevestigt die altijd essentiële waarden zijn geweest voor alle Scrambler Ducati liefhebbers, en die eigentijdser, kleurrijker en met een nog levendigere persoonlijkheid is geworden.

Om het gehele Ducati 2023 gamma te ontdekken, bezoek de speciale sectie op de Ducati.com website.

Het bericht Beste jaar ooit voor Ducati: 61.562 motoren geleverd in 2022 verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Zo ziet Kawasaki’s waterstof prototype eruit

Franse elektrisch motormerk Rider presenteert de SR8 Sportbike

Volgende