Frankrijk introduceert ‘onzichtbare’ tolwegen

| |

Als je deze zomer naar of door Frankrijk reist, moet je op enkele autosnelwegen ‘onzichtbare’ tol betalen. Je moet dan niet meer stoppen bij een slagboom voor een ticket. Betaal je de tol echter niet op tijd, dan krijg je een boete.

Betere doorstroming

De invoering van deze manier van tol betalen is bedoeld om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en files te verminderen. De tolwegen zijn niet helemaal onzichtbaar, want langs de weg staan borden met ‘Péage Flux Libre’ en elektronische borden wijzen je erop dat je een tolweg oprijdt. Automatische tolwegen gebruiken sensoren die je nummerplaat registreren of je tolbadge scannen. Je kunt achteraf betalen bij speciale automaten op snelwegparkings, of vooraf of achteraf online. Betaal je niet op tijd, dan riskeer je een boete van 90 tot 375 euro.

Racen op je eigen circuit? Legendarisch Willow Springs Raceway wacht op nieuwe eigenaar

Geen nieuw systeem

Het systeem is niet nieuw. Op de A4 tussen Parijs en Straatsburg zijn al langer geen tolpoortjes meer, en op de A97 tussen Montmarault en Digoin in de Auvergne is er een 88 km lange strook zonder tolpoortjes. Deze zomer schakelt een weg van 210 kilometer tussen Parijs en Normandië over op dit systeem, te beginnen met de A14 in juni. Het tweede deel, de A13, volgt in december.

Afbeelding: motornieuws.be

Het bericht Frankrijk introduceert ‘onzichtbare’ tolwegen verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

TT Holland House: maak de TT van Assen mee vanuit het hart van de Dutch TT!

Triumph Elvis Edition – Eerbetoon aan de King of Rock

Volgende