Eerste EV-Ning-Ride groot succes

| |

Op 21 juni jongstleden, de langste dag van het jaar, vond de eerste editie plaats van de EV-Ning-Ride. Een evenement en toertocht puur bedoeld voor elektrische motorfietsen.

Het initiatief van MotoShare,  samen met partners Zero Motorcycles Benelux en Energicamotor.nl, vond direct veel positieve weerklank. Ondanks het slechte weer in de uren voorafgaand aan de bijeenkomst werd de organisatie aangenaam verrast door een deelnemersveld van bijna zestig elektrische motoren.

Testrijders gezocht voor de Zero Rider Experience

Uitgangspunt was het plezier van elektrisch motorrijden onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Door deze unieke samenwerking werd een indrukwekkende collectie aan diverse elektrische motoren bij elkaar gebracht. Een mooie afspiegeling van de snel groeiende belangstelling voor elektrisch aangedreven motorfietsen.

De EV-Ning-Ride was een ongedwongen en gezellige samenkomst geheel en al in het teken van elektrisch motorrijden.  Na een demonstratie MotoJitsu werd een toertocht van circa zeventig kilometer gereden in de omgeving van Nieuwegein en Wijk bij Duurstede, waarbij twee indrukwekkende groepen van bijna dertig motoren elk nagenoeg geruisloos over de dijken en lokale kronkelwegen zoefden.

Ook de Politie Landelijke Eenheid team Motorondersteuning nam met twee elektrische motoren in volledige politie-uitrusting enthousiast deel aan de rit.

De louter positieve reacties van het publiek langs de wegen en de overweldigende interesse voor deelname aan deze manifestatie, geeft voldoende ruimte voor het organiseren van volgende edities op andere plaatsen door het land heen. Hierbij zullen in de toekomst ook stedelijke gebieden worden aangedaan.

Vorige

Nieuws over de Aprilia Tuareg 660

Eerste foto van de definitieve Bimota KB4

Volgende