Doe mee aan ‘Te luid geluid is uit’

| |

Dit artikel werd eerder gepubliceerd door Motorrijdersactiegroep MAG. De MAG komt al 35 jaar op voor jouw belangen. Word lid of doneer!

Nederlanders ervaren overlast door motorrijders die te veel geluid maken. Steeds meer motorrijders zijn zich daarvan bewust. Wij zijn ons daarvan bewust. En we gaan er wat aan doen. Te luid geluid is uit!

We weten dat we met bijna 18 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld leven. Er vliegen  vliegtuigen overheen, er rijden treinen en auto’s, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motorgereden. Dat moet allemaal kunnen. Voorwaarde is wel dat iedereen zoveel mogelijk rekening met z’n omgeving houdt.

Te luid geluid is ook in 2023 nog steeds uit

Wij vragen motorrijders, die onze media lezen en die daarom onze achterban vormen, om bij hun ritten rekening met de omgeving te houden en om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

Motor.NL onderschrijft het belang van handhaving op motorrijders die verantwoordelijk zijn voor de overlast, zowel door rijgedrag als door het ontbreken van dB-killers of het rijden met niet-straatlegale uitlaten.

Ook spreken we ons uit voor een overheidscampagne die motorrijders op positieve wijze onder de aandacht brengt. Micromobiliteit is het toverwoord voor de toekomst. Motorrijders spelen daar een belangrijke rol in. We verdienen ook in dat opzicht ruim baan. Steeds meer motorrijders schroeven hun dB-killers weer in hun uitlaten. Een groeiend aantal motorrijders vervangt te luide uitlaten weer door het standaardmodel. Toerclubs en individuele rijders besluiten dijkwegen te mijden. Steeds meer motorrijders rijden bewust.

Doe mee. Alleen dan kunnen we met z’n allen overal blijven rijden.

Het bericht Doe mee aan ‘Te luid geluid is uit’ verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Isle of Man TT homage: 2025 Triumph Trident 660 Tribute Special Edition

2024 Aprilia RS 457: baanbrekende sportmotor voor jonge motorrijders

Volgende