Deze week een nieuwe elektrische scooter van BMW

| |

BMW heeft aangekondigd dat er deze week een nieuwe ‘urban single-track mobility’-scooter gaat verschijnen. Op basis van de plaagplaatje en eerdere BMW releases, lijkt het erop dat het bedrijf op het punt staat om een productieversie van de Definition CE 04 uit te brengen.

De Definition CE 04 is een elektrische concept scooter die BMW in november 2020 online heeft uitgebracht. Immers was de EICMA geannuleerd en daar zou normaal gesproken de concept getoond worden. De Definition CE 04 stamt duidelijk af van BMW’s Concept Link concept elektrische scooter. Verder teruggaand, is er ook enige familiegelijkenis met de C Evolution.

BMW 2022: Nieuwe kleuren voor alle series

Dus, een scooter vol technologie, gericht op stedelijke klanten. En, het lijkt op de scooter waarmee BMW plaagt. Nadat we in Photoshop wat geklooid hebben met belichting en contrast lijkt de scooter op de foto in elk geval op de Definition CE 04. BMW liet tijdens de online onthulling in 2020 al doorschemeren dat de scooter/concept dicht bij productie was.

Deze scooter is het begin van een nieuw tijdperk voor BMW. Het bedrijf is openhartig over zijn plannen rond elektrisch vervoer. In de nabije toekomst gloort zelfs een GS op batterijen. Als je bedenkt dat regeringen over de hele wereld voortdurend plannen maken om het ‘benzinegebruik’ in het komende decennium te ontmoedigen, is het goed om te zien dat de automotive-industrie zich voorbereidt.

Vorige

200.000 boetes op N-wegen sinds invoering van trajectcontroles

Yamaha daagt Honda uit met eigen ‘DCT-versnellingsbak’

Volgende