Boek over Valentino Rossi’s complete racecarrière

| |

Nu Valentino Rossi op 14 november 2021 zijn laatste Grand Prix heeft gereden, kan eindelijk het boek ‘Valentino Rossi, all his races’ verschijnen. Dat gaat gebeuren op 13 januari 2022. Auteur Mat Oxley en fotograaf Henk Keulemans werkten maar liefst vier jaar aan het indrukwekkende naslagwerk van de wereldwijd meest populaire motorcoureur ooit. Dat dit zo lang heeft geduurd, komt niet alleen door de hoeveelheid werk die het maken van een dergelijk boek vergt, maar ook omdat werd verwacht dat Rossi eerder afscheid zou gaan nemen.

Als geen ander kunnen Oxley en Keulemans in woord en beeld terugblikken op Rossi’s lange en imposante racecarrière, omdat zij die vanaf het begin en van heel nabij hebben meegemaakt.

MotoGP Valencia: afscheid van icoon Valentino Rossi

Het imposante naslagwerk beschrijft alle wedstrijden (11 EK-races en 432 GP’s), waarin Valentino tijdens zijn lange en unieke carrière van start ging. Van zijn eerste kartrace op 10-jarige leeftijd in 1989 tot en met zijn laatste MotoGP-wedstrijd in Valencia 2021. Dus 32 jaar later…

Ook staan er interviews in met diverse personen, die nauw betrokken zijn geweest bij de carrière van #46. Zoals Lucio Cecchinello (een van zijn eerste tegenstanders), Carlo Pernat (teammanager bij Aprilia) en zijn jarenlange technici Jerry Burgess en Alex Briggs. Bovendien wordt er aandacht besteed aan speciale gebeurtenissen. Zoals Rossi’s deelname aan de Suzuka 8-urenrace en zijn hoog oplopende controverse met Marc Márquez. Ook worden Rossi’s motoren, zoals de Honda NSR500, de Honda RC211V, de Ducati Desmosedici en de Yamaha YZR M1, uitvoerig onder de loep genomen.

Het Engelstalige boek (formaat 25 x 35 cm) omvat 336 pagina’s met 280 foto’s en is te bestellen op de website van de Engelse uitgever: www.evropublishing.com. In Groot-Brittannië kost het boek £ 50,-.

Het Nederlands/Britse team achter het boek over de racecarrière van Valentino Rossi.
Vorige

Jubileum Fireblade in aantocht?

Kawasaki en Yamaha starten onderzoek waterstofmotor

Volgende