Benelli BKX 250: instapmodel adventure bike met rally styling

| |

Benelli BKX 250: instapmodel adventure bike met rally styling. De laatste jaren is er qua styling een omslag gaande in het adventure bike-segment: van log en puntig naar op rally en enduro geïnspireerde machines. Nu beginnen over de hele linie adventure bikes steeds meer op hun op rally gebaseerde tegenhangers te lijken. Motoren als Yamaha’s Ténéré 700 en Aprilia’s Tuareg 660 zijn hiervan het bewijs.

De BKX 250 is het nieuwste instapmodel adventure bike van Benelli en heeft een geheel nieuw design in vergelijking met Benelli’s TRK adventure-motorreeks. De BKX 250 zal na productie de strijd aangaan met enkele populaire instapmodellen zoals de KTM 250 Adventure, de Suzuki V-Strom 250 SX en de BMW G 310 GS.

EICMA nieuws: 2023 Benelli TRK 702 X

De nieuwe Benelli adventure bike oogt stoer en functioneel qua stijl. Hij heeft ook een oplopende uitlaat, een eendelig zadel, een brandstoftank met enorme kappen en LED-verlichting. Bovendien krijgt de BKX 250 stuurbeschermers voor extra veiligheid. Voor de prestaties gebruikt Benelli een 249 cc eencilindermotor met 26 pk en 14 lb-ft koppel. Hij is ondergebracht in een stalen buizenframe en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Wanneer de motor beschikbaar is moet nog bekend worden gemaakt. Met de BKX 250 zal Benelli zich waarschijnlijk richten op de Aziatische markt.

Het bericht Benelli BKX 250: instapmodel adventure bike met rally styling verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

BMW GS Trophy 2024: Pre-Qualifier op 21 & 22 juli 2023 in Loon op Zand

Iwan Kort en Marieke Schuring nemen MotoPort Leek over 

Volgende