Yamaha Racing Heritage Club houdt geschiedenis levend

| |

De Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) is bedoeld om de racegeschiedenis van Yamaha te beschermen en te delen met jongere generaties. Het brengt geselecteerde verzamelaars van over de hele wereld bijeen die enkele van de iconische racemachines uit Yamaha’s legendarische racegeschiedenis in hn verzameling hebben.

De YHRC staat open voor bezitters van motoren uit alle disciplines. Voor Grand Prix-races zal de club machines toelaten waarmee tussen 1955 en het einde van het tweetakt -tijdperk in 2003 is geracet. Registraties van World Superbike en de Endurance World Championships staan open voor machines waarmee in een van de productieklassen van 1987 tot 2009 is geracet. In de offroad-wereld kunnen motorcrossers van vóór 1998 en Parijs Dakar-machines die vóór 2007 in Afrika hebben gereden, worden ingeschreven.

2022 Honda CBR1000RR-R Fireblade, Fireblade SP en Fireblade SP 30th Anniversary

Verzamelaars kunnen hun historische Yamaha-machines registreren bij het YRHC en krijgen toegang tot technische informatie en ondersteuning van de ingenieurs die betrokken waren bij de ontwikkeling of het onderhoud van deze motoren toen ze nog raceten, of die momenteel werkzaam zijn binnen de race-infrastructuur van Yamaha.

YRHC-leden krijgen ook korting op originele Yamaha-onderdelen en krijgen hulp bij het vinden van geschikte vervangingsonderdelen wanneer originele Yamaha-onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn vanwege de leeftijd van de machines.

Maar het YRHC gaat over veel meer dan alleen de machines, het zal ook de rijders bijeenbrengen die Yamaha’s naam groot in de geschiedenisboeken hebben geschreven, door hen te herenigen met de machines waarop zij hun grootste successen behaalden.

De verzamelaars en rijders zullen ambassadeurs zijn van Yamaha’s Racing Heritage, die begon tijdens de Mount Fuji Ascent Race slechts 10 dagen nadat het bedrijf op 1 juli 1955 door Genichi Kawakami werd opgericht, en die een essentieel onderdeel blijft van de bedrijfscultuur van Yamaha Motor.

Bij het YRHC zullen ook Yamaha’s huidige coureurs uit alle disciplines worden betrokken, zodat zowel zij als hun fans de gelegenheid krijgen om Yamaha’s racegeschiedenis en de mensen die deze geschiedenis hebben gemaakt, uit de eerste hand te ervaren.

Door middel van een aantal exclusieve evenementen die het hele jaar door worden gehouden, brengt het YRHC verzamelaars en coureurs uit heden en verleden bij elkaar om de racegeschiedenis van Yamaha onder de aandacht te brengen en om de passie en vastberadenheid te delen waarmee Yamaha in alle disciplines aan de top van het racen stond.

Voor verzamelaars die meer informatie willen over het inschrijven voor de Yamaha Racing Heritage Club, kun je een e-mail sturen naar yrhc@yamaha-racing.com.

Vorige

2022 Honda ADV350: motorscooter met zucht naar avontuur

Exclusief: Moto Guzzi V85TT Guardia d’Onore

Volgende