Yamaha Motor investeert 100 miljoen dollar in duurzaamheidsfonds

| |

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het het Yamaha Motor Sustainability Fund heeft opgericht. Het fonds investeert in bedrijven die werken aan het aanpakken van milieuproblemen. Dit is een nieuw initiatief dat koolstofcompensatie mogelijk maakt naast het verminderen van de CO2 en de ecologische voetafdruk van bedrijven die onder de Yamaha-paraplu vallen. Het fonds heeft een totale investeringswaarde van 100 miljoen dollar en zal gedurende een periode van 15 jaar worden beheerd.

Komt er een nieuwe Yamaha R1 voor 2023?

De bedrijfsmissie van Yamaha Motor is om ‘levenslust en een bevredigender leven te bieden voor mensen over de hele wereld’. Milieugerichte initiatieven behoren tot de belangrijkste thema’s om deze missie te bereiken. Via dit fonds wil Yamaha Motor samenwerkingsrelaties bevorderen met de talrijke bedrijven die milieuproblemen trachten op te lossen. Als gelijkgestemde partner wil Yamaha bijdragen aan het creëren van een betere wereld, terwijl de eigen inspanningen van elk bedrijf wederzijds worden versterkt.

In 2015 werden Yamaha Motor Ventures (YMV)* in Silicon Valley, VS en in 2018 het Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. als haar eigen investeringsfonds opgericht. Dit fonds is gericht om te investeren in startende ondernemingen om nieuwe bedrijven te creëren.

Naam Yamaha Motor Sustainability Fund
Totaal fondsbedrag 100 miljoen dollar
Fondsperiode 15 jaar
Doel van de investering Startups die milieuproblemen oplossen

Het bericht Yamaha Motor investeert 100 miljoen dollar in duurzaamheidsfonds verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Norton gaat elektrische motorfiets ontwikkelen

De Inductive Highway, opladen terwijl je aan het rijden bent

Volgende