Welke Honda-dealer bouwde de beste custom CB650R?

| |

Mototrofa Honda uit Portugal wint de European Honda Customs-wedstrijd 2021 met hun unieke build, de CB650R Fenix.

De winnende build ontving bijna 29% van de stemmen, die uitgebracht werden via de website www.hondacustoms.com. De Honda CB650R Fenix staat symbool voor de heropleving van het hele team van Mototrofa aangezien hun zaak uit de as verrees na een verwoestende brand.

De winnende custom is uiterst modern maar verwerkt wel Honda-modellen uit het verleden in het geheel. De enkelzijdige swingarm en het achterwiel zijn dat van een VFR750R, het voorwiel komt van een CBR900RR FireBlade. Helemaal uniek zijn het zadel en de afdekkap. Het ‘93’-kleurschema door Nexx Helmets is een hommage aan levende legende Marc Marquez en verwijst tegelijkertijd naar het jaar waarin Mototrofa opgericht werd.

Op de tweede plaats staat de CB650R BMX door Werther Honda in Nice, nipt gevolgd door de CB650R Four Limited Edition op de derde plaats, ontworpen en gemaakt door Espace Motos. Het verschil tussen beide Franse dealers was slechts 12 stemmen.

De CB650R BMX door Werther Honda haalde de inspiratie (en de naam) bij de kleine stuntfietsen. De zwarte glanzend lak, zwarte voorvork en opvallende gouden cilinderkoppen tekenen mooi af op de goudkleurige wielen met whitewall-banden. Een ingekorte eindoverbrengingsverhouding en een uitlaatsysteem van Akrapovič geven de vinnige motor nog een extra boost.

De legendarische CB750 Four vormde de inspiratiebron voor de CB650R Limited Edition van Espace Motos. Dat is te zien aan het hoge, vlakkere, bruine lederen zadel, de volle groene lak met gouden details en het klassieke Honda Wing-logo uit 1980

Wie de Honda Customs-website bezocht kon kiezen uit tien van de beste customs gemaakt door Honda-dealers uit Spanje, Frankrijk en Portugal. De collectie zou ook normaal gezien dit jaar gepresenteerd worden op het Wheels & Waves-festival in Biarritz.

Gespot: Nieuwe Moto Guzzi V100 sporttoer

Meer dan 7.000 websitebezoekers brachten hun stem uit. Stemmers konden nadien een wallpaper downloaden als achtergrond voor hun computer of mobiele apparaten.

De website staat nog online dus bezoekers kunnen er nog steeds terecht om de delegatie van 2021 te bekijken. Wie weet geeft het wel inspiratie voor een eigen custom versie van de CB650R middenklasser, de ‘Neo Sports Café’ met een viercilinder die tot de verbeelding spreekt en voorzien van de typische, neerwaartse vier-in-een-uitlaat die doet denken aan de originele CB400F uit de seventies.

Vorige

Spanje schrapt aantal tolwegen

Harley-Davidson: Pan America bestverkochte ADV in Noord-Amerika

Volgende