Vervangt nieuwe Honda Hawk de CB1100?

| |

Volgens berichten in zowel Japanse als Europese motormagazines staat Honda op het punt de machtige viercilinder naked CB1100, die vorig jaar met pensioen werd gestuurd, te vervangen door een nieuw model, de Hawk. Dat zou een retro-gestileerde motorfiets met tophalf moeten worden die wordt aangedreven door de 1.084cc-paralleltwin van de nieuwste Africa Twin 2022.

De reden voor deze vervanging houdt, zoals te raden valt, verband met de steeds strenger wordende emissievoorschriften. Dat was voor de Tokio gevestigde reus de reden afstand te nemen van zijn klassieke luchtgekoelde lijn viercilinder en zich voor te bereiden om er binnenkort helemaal mee te stoppen, althans voor grote motoren.

Marathonmotor: Honda CB900F Hornet

Volgens geruchten uit Japan (met name van het tijdschrift Young Machine, dat ook de renderings in dit bericht heeft gemaakt), zou de Honda Hawk – als dit de echte naam is – ook binnen betrekkelijk korte tijd aan de wereld worden getoond: er zijn een paar belangrijke motorshows die in de komende maand maart in het Land van de Rijzende Zon zullen plaatsvinden en de Hawk zou Honda’s blikvanger kunnen zijn voor een of meer van deze evenementen. Als dat het geval is, mag men er zeker van uitgaan dat de motorfiets tussen de lente en de zomer bij de Europese dealers zal staan.

2017 Honda CB1100EX
Vorige

FLY Racing en Hutten Metaal Yamaha Racing slaan handen ineen!

Vayyar: de superkrachtige radar die alles ziet

Volgende