TT Basse zal ook dit jaar geen 26ste editie kennen

| |

Na uitgebreid beraad heeft buurtvereniging Basse het besluit moeten nemen om de 26e TT Basse die gepland stond voor 4 september, af te gelasten. De financiële risico’s bij het nu moeten aangaan van verplichtingen zijn te groot, waarbij het al erg onzeker is hoe het laagdrempelige evenement tot haar recht komt met de geldende richtlijnen.

Valentino Rossi stopt met motorracen

Veel motorliefhebbers in binnen- en buitenland reizen voor de eerste zaterdag van september graag naar het buurtschap Basse af. De combinatie van een motortreffen en de classic motorraces zorgen al ruim 25 jaren voor ruim duizend motorliefhebbers die hun kampement opslaan in ‘motorcity Basse’. Maar door het uitblijven van duidelijkheid en garanties worden de risico’s te groot voor de organiserende buurtvereniging Basse om de voorbereiding voort te zetten. De verwachting dat de 1,5 meter richtlijn er af is op 4 september is nagenoeg nihil. Het niet volledig af kunnen sluiten van alle terreinen inclusief omwonenden, maakt het niet mogelijk met scannen voor toegang de richtlijnen op te volgen. Handhaving van de 1,5 meter regels past niet in de aard van het evenement en zien de grote groep vrijwilligers ook niet zitten. Het nieuws kwam ook als een teleurstelling aan bij het CRT – Classic Racing Demo-team, welke de TT Basse ieder jaar in samenwerking met de buurtvereniging organiseert, maar zij begrijpen en respecteren het besluit. De organisatie van het motortreffen heeft al eerder deze week om dezelfde risico’s besloten het evenement af te lassen.

Er zal nu worden gewerkt aan een alternatieve invulling, zodat het dorsen op een vooroorlogse dorskast wel plaats kan vinden op het buurtterrein. Dit vaste onderdeel van de TT festiviteiten zal tezamen met een tentoonstelling van agrarisch erfgoed nog wel te organiseren zijn als doorstroom activiteit. De familie Klaster heeft met vrijwilligers de rogge al authentiek gemaaid en de bult rogge wacht op de verdere verwerking. Om toch de tweewielers niet te vergeten wordt er gedacht aan een aanvulling met een statische demo van klassieke bromfietsen op het buurtterrein onder de noemer ‘brommers kiek’n’. De klassieke bromfiets is erg populair en ook onder de vrijwilligers van de TT zijn er meerdere bezitters van een nostalgische Sparta, Zündapp, Kreidler of Lambretta scooter welke tentoongesteld kan worden. Rondom ’t Buurthuus wil de buurtvereniging er dan toch nog wat te kunnen maken op zaterdag 4 september waar hopelijk binnenkort meer over bevestigd kan worden.

Vorige

Valentino Rossi stopt met motorracen

Lin Jarvis: ‘Yamaha’s geschiedenis met Valentino Rossi is een sprookje geweest’

Volgende