Triumph en PTR Racing in British Supersport-kampioenschap

| |

In 2021 keert Triumph Motorcycles samen met Performance Technical Racing terug in het Britse Supersport-kampioenschap. Dat doen ze met een officieel door de fabriek ondersteund team.

Het Triumph – PTR-raceteam is een partnerschip tussen Triumph en het raceteam onder leiding van Simon Buckmaster. Dat heeft een roemrijk verleden in tal van wedstrijden. Ze reden in het World Supersport-kampioenschap en de Isle of Man TT.

Triumph Street Triple RS

Triumph Motorcycles ondersteunt PTR officieel door de motorfiets te ontwikkelen voor het komende Britse Supersport-kampioenschap. De racer is rechtstreeks afgeleid van de Street Triple RS en zijn 765 driecilinder-blok. In de laatste twee edities van het Moto2-wereldkampioenschap combineerde het blok uitstekende prestaties aan betrouwbaarheid.

Assen opening WorldSBK-seizoen 2021 mét Bo Bendsneyder!

Het belangrijkste doel is niet alleen de terugkeer van een legendarisch Brits merk in de paddock van ’s werelds meest relevante nationale motorsportkampioenschap – British Superbikes. Ook het behalen van onmiddellijke resultaten en het ontwikkelen van het team en de machine die vanaf 2022 aan het Supersport-Wereldkampioenschap zullen deelnemen.

Vorige

2021 Kymco CV3: een LMW uit Taiwan

90-jarige Wim na 60 jaar met zijn motorfiets herenigd (video)

Volgende