Triumph betreedt het cross-segment met de nieuwe TF 250-X

| |

Triumph Motorcycles heeft officieel de TF 250-X onthuld, de eerste motorfiets in hun Cross & Enduro-gamma. Het gamma is intern ontwikkeld en gebouwd, met input van MX- en enduro-helden Ricky Carmichael en Ivan Cervantes.

De TF 250-X zal in januari 2024 deelnemen aan het Supermotocross-kampioenschap in de VS en het FIM MX2-kampioenschap. De TF 250-X heeft een compacte en lichte viertakt ééncilindermotor met een gesmede aluminium zuiger, titanium kleppen en diamantachtige koolstofcoatings met lage wrijving. Het motorblok krijgt ondersteuning van een optionele MX Tune Pro-app, waarmee rijders realtime aanpassingen kunnen maken aan mappings en toegang hebben tot motorsensoren.

Test Triumph Scrambler 1200 X & XE 2024

Het aluminium chassis van de TF 250-X bestaat uit een sterk en lichtgewicht ruggengraatframe met dubbele wieg. Het biedt een optimale balans tussen prestaties, massa en flexibiliteit. De motorfiets is uitgerust met hoogwaardige componenten zoals KYB-ophanging, Brembo-remsysteem, Pirelli Scorpion MX32-banden en Pro-Taper ACF carbonstuur. Triumph heeft ook een reeks race-accessoires ontwikkeld om de prestaties verder te verbeteren, zoals een titanium Akrapovič-uitlaatsysteem, XTrig holeshot-apparaat en Athena LC-GPA launchcontrole-module.

Vanaf het voorjaar van 2024 opent Triumph gespecialiseerde motorcross- en endurocentra in Europa, Australië en de VS. Deze centra zullen volledig opgeleid personeel hebben en bieden verkoop, onderhoud, onderdelen, kleding en race-ondersteuning. Triumph Racing zal deelnemen aan het FIM Motocross World Championship in 2024 met fabrieksondersteunde teams in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni. Het team wordt geleid door teammanager Vincent Bereni en heeft ervaren technische medewerkers. Testrijder Clément Desalle is ook lid van het team.

De TF 250-X heeft een startprijs van €11.395 in de Benelux en is te bestellen bij Triumph motorcrossdealers. De levering begint in het voorjaar van 2024.

Het bericht Triumph betreedt het cross-segment met de nieuwe TF 250-X verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Ballen van staal: Matt Spears neemt offroad-Hayabusa naar Hell’s Gate

KTM vernieuwt zijn 1390 DUKES voor 2024

Volgende