Tamburini Corse F43 Tributo klaar voor onthulling

| |

Tamburini Corse plaagt een gloednieuwe sportmotor – de Tamburini Corse F43 Tributo – die naar verwachting gebaseerd is op de MV Agusta F3 en F4.

Andrea Tamburini – zoon van – richtte het gelijknamige Tamburini Corse op in 2009 en lanceerde in 2016zijn eerste model – de ultra exclusieve Tamburini T12, een sportmotor die alleen op het circuit te gebruiken is. Na enkele jaren van stilstand is Tamburini nu weer terug in het nieuws met twee lopende projecten: een door MV Agusta gesteunde restyling van de klassieke Brutale en een nieuwe sportmotor, de F43 genaamd.

MV Agusta Brutale: de teaser van de Tamburini-restyling

Als eerste komt Andrea Tamburini’s herbewerking van de Brutale 1090, 900 en 920 edities die voorafgingen aan de huidige MV Agusta Brutale 1000, onder de naam T01 Project. Deze speciale edities zullen waarschijnlijk opnieuw worden ontworpen met een retro draai, in overeenstemming met de kenmerken die vader Massimo aan het originele model toebedeelde.

Tamburini heeft nu gezegd dat zijn bedrijf werkt aan een mysterieuze sportmotor, genaamd de Tamburini F43 Tributo, die mogelijk voor het einde van het jaar onthuld zal worden. Hoewel er weinig informatie is buiten een voorgestelde lanceringsdatum in 2022, zou deze veelzeggende naamgeving en recente gebeurtenissen suggereren dat het een eerbetoon is aan de MV Agusta F3 en F4 sportmotoren, twee andere door Tamburini ontworpen modellen die in hoog aanzien staan naast de Ducati- en Bimota-modellen waar hij het meest om herinnerd wordt.

Het nieuws komt te midden van geruchten dat MV Agusta zich opmaakt voor de onthulling van de gloednieuwe F4 sportmotor op de EICMA volgende maand, ontworpen door Horatio Pagani.

Vorige

Pierre Terblanche bakt een Supermono

8.000 km toeren door het Verenigd Koninkrijk voor minder dan 22 euro!

Volgende