Stuur te zwaar? Gazzini heeft er een van carbon

| |

Gazzini en Thyssenkrupp hebben een carbon stuur gemaakt. Het weegt slechts 365 gram, wat genoeg moet zijn om je gewicht te verminderen.

Het carbonstuur heet Street X. Het stuur is slechts een van de producten die Gazzini biedt in xz’n carbon product line-up, die verder spiegels, handgrepen en LED-richtingaanwijzers voor tal van motorfietsen omvat. Het merk heeft ook voldoende onderdelen van aluminium, mocht carbon te duur voor je zijn.

Gespot: Nieuwe Moto Guzzi V100 sporttoer

Het stuur heeft  een lichte, vergelijkbaar met de sturen die zo typisch zijn voor de KTM Duke of Scrambler Ducati. Het is perfect voor de meeste naked bikes, maar het zou ook in de adventure scene kunnen worden gebruikt, omdat het door zijn breedte veel controle biedt. Gazzini maakte dit in samenwerking met Thyssenkrupp, een merk dat goed thuis is in de creatie van aftermarket carbon composiet onderdelen.

Koolstofvezel is een geweldig materiaal om mee te werken. Het composiet wordt in veel verschillende toepassingen gebruikt. Er zijn zelfs complete fietsen van gemaakt. Het wordt vooral gebruikt voor carrosseriedelen en zelfs frames om stijfheid te bieden tegen een fractie van het gewicht van staal of aluminium.

Sterk en licht

Sterk en licht zijn de sleutelwoorden van koolstofvezel onderdelen en dit specifieke stuur is daarop geen uitzondering. Gemaakt van één lichtgewicht buis van het materiaal, weegt het stuur slechts 365 gram. Ter vergelijking: stalen of aluminium sturen wegen waarschijnlijk bijna een kilo.

Wat de specificaties betreft, hebben de sturwn een buitendiameter van 28,6 millimeter in het midden en 22 millimeter aan de uiteinden. De sturen zijn gecertificeerd door de TÜV en kosten 249 euro. Een vergelijkbaar stuur van aluminium kost € 79,-. Je kunt deze carbon-sturen kopen bij Louis Moto, dat de distributeur is voor Gazzini producten.

Vorige

2022 Honda Africa Twin Adventure Sports: delicate verfijningen

Ziggo Sport verwerft uitzendrechten MotoGP

Volgende