Schuurvondst: hoe vijf containers vol Britse motorfietsen naar Groot-Brittannië gingen

| |

Herinner je je nog die enorme schuurvondst van meer dan 180 klassieke Britse motorfietsen die niet lang geleden hun weg vonden naar het Verenigd Koninkrijk? Het was november 2022 toen Hitchcocks Motorcycles z’n waanzinnige mazzel online deelde met een overzicht van wat een oceaan aan klassieke Britse motoren en onderdelen leek te zijn. 

Naast minstens 180 complete motorfietsen, zei Hitchcocks dat de volledige collectie die vanuit de VS naar VK werden verscheept, vijf zeevrachtcontainers vulde. Meer dan 50 ton daarvan bestond uit reserveonderdelen voor een heleboel oude motoren – meestal Britse, met hier en daar wat Amerikanen en andere motoren.

Over zo’n enorme schuurvondst hangt vaak een sluier van geheimzinnigheid. Je vraagt je wel eens af hoe en hoezo? Hitchcocks deed er niet geheimzinnig en deelde op hun YouTube-kanaal een korte video. Het gunt je een blik achter de schermen van hoe ze aan al deze motoren en onderdelen zijn gekomen.

Het bleek dat deze aankoop al jaren in de maak was. Een bekende Britse motorimporteur in Michigan, beter bekend als ‘BSA Bob’, had contact opgenomen met Hitchcocks over de verkoop van een deel van zijn klassieke Royal Enfield-collectie. Aangezien dat de specialiteit van Hitchcocks Motorcycles is, waren die natuurlijk zeer geïnteresseerd.

Maar ergens in de onderhandelingen werd Bob ziek en overleed uiteindelijk. Zoals Hitchcocks het vertelt, heeft Bob’s weduwe toen contact met ze opgenomen om de hele collectie over te nemen. En dan niet cherry picking, maar echt allas. Hitchcocks wilde dat natuurlijk maar al te graag. En toen gooide corona roet in het eten.

Collectie klassieke motoren ontdekt in Japan

Met de vaccins werden de reisbeperkingen versoepeld en kon Hitchcocks een kijkje komen nemen in de enorme schuur in Michigan waar al deze motoren en onderdelen waren opgeslagen. Toen een vierkoppig team van Hitchcocks in juli 2022 kwam om de fietsen klaar te maken voor verzending, bleek dat de collectie in de twee verdiepingen hoog gebouw was opgeborgen. Gelukkig waren enkele buren van Bob bereid om te helpen om alles in zeecontainers onder te brengen. Vanaf januari 2023 staan sommige motorfietsen al te koop op de website van Hitchcocks – hoewel er nog steeds gewerkt wordt om al die tonnen onderdelen gestructureerd op te bergen.

Ben je geïnteresseerd in wat er beschikbaar aan onderdelen, dan moet je de website van Hitchcocks in de gaten houden. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen als je specifieke onderdelen zoekt.

Mocht je de eerste video hebben gemist:

Het bericht Schuurvondst: hoe vijf containers vol Britse motorfietsen naar Groot-Brittannië gingen verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Heeft jouw boete met de motor een mooi verhaal? Vertel het ons!

2023 Royal Enfield Super Meteor 650 vanaf nu te bestellen in Europa

Volgende