Peugeot zou binnenkort de Peugeot PM-01 300 Naked Bike kunnen lanceren

| |

Sinds de Indiase autogigant Mahindra de volledige Peugeot Motocycles heeft overgenomen, hebben we verschillende nieuwe releases gezien onder het merk Peugeot, die allemaal onder de categorie scooters vallen. De Django 150, een Vespa-equivalent, retro-stijl scooter van Peugeot, het totaalpakket was behoorlijk indrukwekkend.

Behalve de Django zijn er nog een heleboel andere scooters van het merk Peugeot, in verschillende vormen en maten. Wat het bedrijf echter niet aanbiedt, is een standaard motorfiets. Dit kan binnenkort veranderen. Mahindra heeft namelijk grote plannen met Peugeot Motocycles, vooral in Europa, en dus is uitbreiding van het modellengamma erg belangrijk. Op de EICMA 2022 presenteerde Peugeot zijn allereerste motorfiets, de PM-01 300, een naakte straatvechter in neo-retro-stijl die past in de 300 cc cilinderinhoud.

BMW India onthult BMW G 310 RR

Meer bepaald wordt hij aangedreven door een 292,4 cc eencilindermotor met vloeistofkoeling en elektronische brandstofinspuiting. Dit geeft de motor een maximaal vermogen van 29 pk bij 9.000 tpm en 17 Nm koppel bij 7.000 tpm. Het vermogen wordt op het achterwiel overgebracht via een zesversnellingsbak. Qua vermogen is hij vergelijkbaar met andere 300cc singles zoals de Honda CB300R en de BMW G 310 R.

De prijs en beschikbaarheid van de Peugeot PM-001 300 moet nog worden bekendgemaakt. Op basis van het uiterlijk van de motor lijkt het er echter op dat hij elk moment kan worden geproduceerd.

Het bericht Peugeot zou binnenkort de Peugeot PM-01 300 Naked Bike kunnen lanceren verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Honda onthult Limited Edition John McGuinness Honda Fireblade SP Replica

MV Agusta en KTM: kapitaalverhoging van 30 miljoen

Volgende