Nolan X-803-helm eert Casey Stoner’s 2011 MotoGP-titel

| |

In 2011 verliet Casey Stoner het Ducati MotoGP-team voor groenere weiden bij Repsol Honda. Hoewel hij sinds zijn debuutseizoen in 2006 niet meer op een Honda had gereden, paste nummer 27 meteen goed bij de RC-212V, waarmee hij de openingsronde in Qatar op zijn naam schreef. Stoner behaalde dat jaar negen overwinningen en stond in elke race die hij reed op het podium. Het was dan wel zijn eerste jaar bij Repsol Honda, maar dat weerhield Stoner er niet van om zijn tweede wereldkampioenschap te pakken.

Nu, tien jaar later, herdenkt Nolan de dominante prestaties van de Australiër in 2011 met de nieuwe X-803 RS Ultra Carbon Casey Stoner 10th Anniversary helm. Stoner kon niet persoonlijk aanwezig zijn bij de lancering van de helm, maar hij nam wel deel aan de festiviteiten via een videogesprek.

‘Zelfs van een afstand ben ik erg blij om hier vandaag bij jullie te zijn,’ zei Stoner. ‘Tien jaar zijn verstreken sinds mijn overwinning in het wereldkampioenschap, maar de emoties blijven hetzelfde, evenals de speciale relatie met de Nolangroup. Nolan is een betrouwbare metgezel geweest in al mijn races en vandaag bedank ik het bedrijf voor deze onverwachte verrassing.’

Jack Miller: ‘Casey Stoner schrijft me op Instagram’

Nolan heeft Stoner gedurende zijn hele illustere MotoGP-carrière gesponsord en produceert nog steeds replica’s van de helmen waarbij gebruik wordt gemaakt van de ontwerpelementen van de racehelmen van de tweevoudig kampioen. Maar de nieuwste versie is geen kopie van Stoner’s helm uit 2011. In plaats daarvan put Nolan uit een oude catalogus. Opo de helm sieren de Australische vlag, kangoeroe- en Aboriginal-achtige graphics.

Aan de achterkant is het contrasterende carbonfiber-weefsel van de helm het meest duidelijk. In tekst staat er World Championship 10th Anniversary en de lauwerkrans en nummer 1-logo herdenken de prestaties van Stoner. Natuurlijk, Stoner’s handtekening nummer 27 met de Australische vlag op de achtergrond maakt ook deel uit van het ontwerp.

Vorige

Onthult Royal Enfield de 650 Cruiser op de EICMA 2021?

Royal Enfield Himalayan 650 krijgt twee varianten. Debuut in 2024

Volgende