Nolan N80-8 en N60-6; twee nieuwe integraalhelmen

| |

Nolan viert ook een feestje volgend jaar. Dan bestaat de helmenfabrikant uit Brembate di Sopra, Noord-Italië 50 jaar. Een aardig weetje, dat slechts zijdelings te maken heeft met de twee nieuwe integraalhelmen N80-8 en N60-6. Je mag hopen dat 50 jaar helmen maken ook tot betere helmen heeft geleid. Vooral omdat Nolan onderzoek, innovatie en Made in Italy altijd hoog in het vaandel heeft staan.  

De N80-8 is de top-of-the-range integraalhelm voor op de weg en de opvolger van de populaire N87. De integraal heeft een aantal innovaties uit de wegrace in zich, zoals NERS (Nolan Emergency Release System – makkelijker helm afzetten door hulpdiensten) en LPC (Liner Positioning Control – het interieur wordt op maat gepositioneerd van de drager). Voor het 50-jarig bestaan werd door de stijlafdeling een graphic bedacht met gouden details.

Ducati-kledingcollectie 2022

De N60-6 daarentegen is de nieuwe instapintegraalhelm voor op de weg. De integraal heeft een ultrabreed vizier en is geschikt voor brildragers vanwege het geïnstalleerde adaptieve brilsysteem.

Vorige

DesertX vs Lucky Explorer: wie heeft erfgenaam van Cagiva Elefant?

2022 Triumph Tiger Sport 660: eerste vragen na test

Volgende