MV Agusta recordpoging: Meeste aantal landen in 24 uur

| |

Bij deze recordpoging legt een MV Agusta Turismo Veloce zo’n 1.900 km af door Europa, van Zweden tot Italië. De recordpoging vindt plaats op de langste dag van het jaar – maandag 21 juni – en MV Agusta werkt samen met de Italiaanse journalist Valerio Boni, die de rijderstaken voor zijn rekening neemt. De geselecteerde motorfiets voor deze taak is de onlangs vernieuwde MV Agusta Turismo Veloce.

Boni zal een pan-Europese trip van 1.900 km afleggen, waarbij hij alle verkeers- en snelheidsregels in acht zal nemen. De rit begint in Malmö in Zweden en eindigt bij het MV Agusta-hoofdkwartier in Schiranna, Italië. Als hij slaagt, vestigt hij het record van de meest bezochte aantal landen in 24 uur. De elf landen die worden aangedaan zijn Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein en natuurlijk Italië.

MV Agusta: 12 nieuwe modellen voor einde 2024

Met het voltooien van de uitdaging zal Boni ook de SaddleSore 1600K en SaddleSore 2000K certificeringen behalen van de Iron Butt Association, de World’s toughest Motorcycle Riders. De uitdagingen bestaan uit het rijden van respectievelijk 1.600 km en 2.000 km in minder dan 24 uur.

Valerio Boni verklaarde: ‘Deze lange rit door Europa zal zeker een uitdaging zijn voor zowel de rijder als de motor, maar de 2021-editie van de Turismo Veloce, in zijn productieversie, heeft alles wat nodig is om het doel in de beste omstandigheden te bereiken. Dankzij de technologie van de Turismo Veloce kunnen we het avontuur in real-time delen op de officiële website www.mvagusta.com.

Bron@visordown

Vorige

Kilometertellerstand registreren per 1 juli verplicht

Benelli Presenteert de 1200GT

Volgende