MV Agusta kondigt nieuwe LXP Enduro Veloce aan

| |

Dinsdagavond hoorden we tijdens een bijeenkomst van MV Agusta bij Arie Molenaar Motoren dat het exclusieve Italiaanse merk naast de LXP Orioli ook met een standaardversie komt: de LXL Enduro Veloce. Beide modellen zijn uitgerust met een krachtige driecilinder die 124 pk kan leveren. Op de foto, gelekt op de site van het Australische instituut dat typegoedkeringen verleent, hierboven staat de Enduro Veloce.

De lancering van beide nieuwe modellen, is vertraagd vanwege verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de elektronica en betrokkenheid van Pierer/KTM bij MV Agusta, evenals de onvermijdelijke hinder veroorzaakt door het viruspandemie.

MV Agusta brengt ‘Super-Exclusieve’ Superveloce Arsham uit

Standaardversie: LXP Enduro Veloce

De langverwachte LXP Orioli zal dit voorjaar in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren beschikbaar zijn voor enthousiaste motorliefhebbers overal ter wereld.

Niet lang na de lancering van de LXP Orioli, krijgen we ook de mogelijkheid om te kiezen voor de standaardversie LXP Enduro Veloce.

Krachtige prestaties en geavanceerde technologieën

Beide modellen worden aangedreven door een speciaal ontwikkelde 931cc-driecilinder, die zorgt voor een vermogensafgifte van maximaal 124 pk en een koppel van 102 Nm. Het chassis is gemaakt van chroom-molybdeen staal, terwijl hoogwaardige componenten zoals Brembo-remmen en een Continental ABS-systeem zijn toegevoegd om optimale veiligheid en controle te garanderen.

Gelimiteerde editie vs. Standaardversie

Het gewicht van de LXP Orioli wordt geschat op ongeveer 236 kilogram, terwijl de basisversie LXP Enduro Veloce naar verwachting lichter zal zijn met een gewicht van ongeveer 230 kilogram. Daarnaast bieden beide modellen verschillende zithoogtes om aan verschillende voorkeuren en rijstijlen tegemoet te komen.

MV Agusta heeft met de introductie van de LXP-serie duidelijk laten zien dat ze zich blijven inzetten voor het leveren van hoogwaardige motorfietsen met krachtige prestaties en geavanceerde technologieën. Met de LXP-reeks kunnen rijders genieten van een opwindende enduro-ervaring, gecombineerd met het onmiskenbare vakmanschap en de stijl waar MV Agusta bekend om staat.

Het bericht MV Agusta kondigt nieuwe LXP Enduro Veloce aan verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Triumph brengt nog sterkere, nog snellere Triumph Rocket 3 Storm

Ultieme avonturier: BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition

Volgende