MotoGP 2021: Sepang Test geannuleerd

| |

Je zag het gebeuren: de pre-season test van MotoGP 2021 op het Sepang International Circuit liep ernstig gevaar door de situatie in Maleisië. Zojuist is officieel bevestigd dat deze zal worden geannuleerd.

De International Motorcycling Federation (FIM), de International Racing Team Association (IRTA) en Dorna Sports hebben de annulering aangekondigd van de officiële Sepang Test die de MotoGP-klasse er van 19 tot 21 februari zou houden. Ook de pre-season Shakedown Test, die op 14 februari zou starten, is geannuleerd.

Vijf dingen die je nog niet wist over MotoGP-wereldkampioen Joan Mir

Noodtoestand in Maleisië

In Maleisië is de noodtoestand afgekondigd. In de verklaring kondigt de MotoGP aan dat ze door de Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende blokkades en complicaties geen andere optie hebben dan de twee evenementen te annuleren.

Zonder te verduidelijken of er een nieuwe test op een andere locatie zal plaatsvinden, geeft MotoGP wel aan dat de Qatar Test, die van 10 tot 12 maart op het Losail International Circuit zal worden gehouden, volgens plan zal plaatsvinden. Ook wordt aangekondigd dat er verdere updates of wijzigingen zullen komen wanneer deze beschikbaar zijn. Wordt vervolgd dus!

Vorige

De ‘KTM’ CFMoto MT800 is definitief klaar

Super Soco TS Street Hunter: 140 km elektrisch voor €4.500

Volgende