Marc Márquez verlaat na 10 dagen het ziekenhuis

| |

De Spanjaard Marc Márquez is tien dagen na de operatie die hij onderging voor pseudo-artrose in zijn rechterbovenarm ontslagen uit het Ruber International Hospital in Madrid. De coureur zet zijn herstel voort in zijn huis in Cervera.

Op 3 december moest de achtvoudige wereldkampioen voor de derde keer geopereerd worden. Op 19 juli liep hij een bovenarmbreuk op tijdens de Spaanse Grand Prix. De houdt hem sindsdien uit competitie.

Kevin Schwantz: ‘Marc Márquez krijgt het zwaar volgend jaar’

Infectie aan het bot

De operatie was te wijten aan het feit dat het herstel van de breuk niet zo snel ging als de chirurgen hadden verwacht.  In kweekjes die tijdens de operatie werden verkregen, werd de aanwezigheid van een infectie in het bot gedetecteerd. De coureur van het Repsol Honda Team was daarom gedwongen in het ziekenhuis te blijven.

Nu, tien dagen later, mag hij eindelijk naar huis. De vooruitgang na de operatie en de start van de antibioticakuur zijn door het medisch team als bevredigend bestempeld. Marc Márquez mag nu thuis verder herstellen, waar hij de specifieke antibioticakuur moet voortzetten.

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1338160739673116674

Marc Márquez uit ziekenhuis

In de verklaring van het Repsol Honda Team worden geen deadlines genoemd. Zijn deelname aan de Grand Prix van Qatar, waar van 26 tot 28 maart het seizoen om het wereldkampioenschap MotoGP wordt geopend is nog niet zeker.

Nadat Marc Marquez het ziekenhuis had verlaten heeft hij zelf een video gepost op het sociale netwerk ‘Tik Tok’. Daarop is hij te als hij zijn huis binnenkomt. Zijn twee honden begroeten hem uitbundig.

Vorige

Januari en februari 2021: Triumph Triple Days

2021 Honda CB650R heeft fris design en SFF-BP voorvork

Volgende